Open skies
Følg Norwegian

Norwegian oppfordrer passasjerene til å støtte UNICEF ved å kjøpe julegaver med mening

Pressemelding   •   des 03, 2013 08:10 CET

Norwegian oppfordrer fra i dag 3. desember alle sine reisende til å støtte UNICEFs viktige arbeid for barn ved å kjøpe meningsfulle julegaver.  - Ved å kjøpe en verdensgave fra UNICEF om bord hos oss bidrar du til at barn som virkelig trenger det, får en god start på livet, sier Bjørn Kjos i Norwegian. 

Juleforberedelsene er i full gang og igjen står mange overfor det årlige dilemmaet: Hva skal jeg gi til dem som «har alt»? UNICEF og Norwegian oppfordrer nå flyselskapets passasjerer til å tenke alternativt når de skal gi julegaver.

- Jeg oppfordrer alle til å gi en verdensgave fra UNICEF. Disse gavene er ekte produkter som vaksiner, medisiner eller skolebøker som gis til barn som virkelig trenger det. Ved å kjøpe et gavekort om bord hos Norwegian, eller gjennom vår WiFi-portal, gir du ikke bare en du er glad i en meningsfull julegave, men du hjelper også barn som trenger det aller mest, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Få julegaver skaper så mye glede som verdensgaver. De gleder giveren som gir bort noe meningsfylt, de gleder den norske mottageren og de gleder barna som får en livsviktig gave. Vi setter pris på at Norwegian som en viktig partner for UNICEF Norge selger alternative gaver om bord, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF Norge.

Kjøp verdensgaver om bord og på nett
Norwegian vil fra i dag selge to typer verdensgaver på alle flygninger fra Oslo: En startpakkefor mødre og skolebøker. Det du kjøper sendes til de barna som trenger det mest. Du får også fine gavebevis å gi bort.

Som nybakt mor er man mest opptatt av at barnet skal ha det trygt og godt. I mange fattige land kan det oppleves som en kjempeutfordring. Et godt myggnett reduserer sjansen for malaria med ca. 50 prosent. Vaksiner gir ytterligere beskyttelse mot livstruende sykdommer. Med startpakken for mødre øker du sjansen for en god og sunn start på livet for fire barn.

En lesebok på lokalt språk er nødvendig for at barna på grunnskolen skal kunne lære å lese. UNICEF hjelper skolene i de enkelte landende å produsere bøker på lokalt språk.

Flere verdensgaver er tilgjengelig på alle Norwegians fly med gratis internett, samt på nettet.

Unicef inviterte Bjørn Kjos og en delegasjon fra Norwegian til København i fjor for å være med å pakke verdensgaver. Se bilde vedlagt og video vedlagt.

For mediehenvendelser: Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen: +47 45 45 60 12

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.