Gå videre til innhold
Norwegian og Widerøe med billettsamarbeid i hele rutenettet

Pressemelding -

Norwegian og Widerøe med billettsamarbeid i hele rutenettet

Flyselskapene Norwegian og Widerøe styrker tilbudet i norsk luftfart ved å lansere gjennomgående billetter på tvers av selskapenes rutenettverk – fra Mehamn i nord til Kanariøyene i sør.

– Norge er et svært viktig marked for både Norwegian og Widerøe, og mange av passasjerene våre benytter seg av begge selskapene når de reiser. Derfor ønsker vi å legge til rette for at våre felles passasjerer får en forenklet reisehverdag, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Samarbeidet gjør reiser på tvers av rutenettverkene enklere fordi man nå kan bestille én gjennomgående billett. Bagasje vil også være innsjekket hele veien fra avgangs- til ankomststedet. Widerøe flyr i hele det norske kortbane- og regionalnettet, og Norwegian er en stor aktør på de større flyplassene i landet. I tillegg flyr Norwegian til mange destinasjoner i Europa. En svært stor andel av norske flypassasjerer er avhengig av både Norwegian og Widerøe for å komme fram til reisemålet sitt.

Samarbeidet mellom flyselskapene ble lansert i juli 2022. I første omgang har samarbeidet omfattet gjennomgående billetter ved reiser innenlands og til Storbritannia og Spania. Gjennomgående flybilletter kan i dag kjøpes på Widerøes nettsider og hos reisebyråer. Med denne lanseringen tar selskapene et stort steg videre, og i fremtiden vil ytterligere produkter og tjenester inkluderes. Dette gjelder blant annet ungdomsbilletter og bestillingsmuligheter fra Norwegians nettsider og mobilapp. Transport av dyr er i dag ikke omfattet av samarbeidet, og må håndteres som tidligere med enkeltbestillinger hos de respektive selskapene.

Norwegian flyr i sommer mer enn 300 ruter til 114 destinasjoner.

Et fåtall flyplasser, Bilbao, Burgas, Ibiza, Palanga og Varna, omfattes ennå ikke av samarbeidet på grunn av systembegrensninger. Planen er at også disse skal være på plass innen neste år.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway