Gå videre til innhold
Norwegian og Virgin Atlantic med Dreamliner-samarbeid

Pressemelding -

Norwegian og Virgin Atlantic med Dreamliner-samarbeid

Norwegian starter nå et helt nytt samarbeid med det britiske flyselskapet Virgin Atlantic. Mens Norwegian får tilgang på Virgins mangeårige kompetanse på langdistanseflygninger, vil Virgin få trene sine piloter om bord i Norwegians splitter nye 787-8 Dreamliner. Norwegians første Dreamliner planlegges levert i slutten av juni.

Norwegians langdistanseselskap Norwegian Long Haul AS har signert en Memorandum of Understanding (MoU) med Virgin Atlantic. Virgin Atlanticopererer langdistanseflyvninger mellom London og Nord-Amerika, Karibia, Afrika, Asia og Australia og har hovedkontor i London. Virgin eies av forretningsmannen Richard Branson. Samarbeidet med Virgin Atlantic gjør at Norwegians langdistansepiloter kan benytte seg av flyselskapets omfattende kompetanse innen langdistanseflyvning. Norwegian vil eksempelvis få tilgang til Virgin Atlantics opplæringsmateriale.

Pilottrening om bord Norwegians Dreamliner
Samtidig vil Virgin Atlantics instruktører gjennomføre siste del av pilottreningen om bord Norwegians Dreamliner. Virgin Atlantics mest erfarne instruktører vil fortsette å fly Norwegians fly frem til selskapet får sin første 787 Dreamliner i september 2014, et drøyt år etter at Norwegian får sin første Dreamliner.

- Å innføre en ny flytype er en svært omfattende prosess. Det er derfor viktig at vi lærer av hverandre, sier flygesjef i Norwegian Long Haul, Torstein Hoås.

Store fordeler for begge parter
- Virgin Atlantic er et meget solid flyselskap med nesten 30 års erfaring fra transatlantiske flygninger. Det er svært gunstig for oss med et slikt samarbeid. Samtidig ser vi frem til å hjelpe Virgin Atlantic med å introdusere Dreamlineren til sin flåte. Avtalen vil gi store fordeler for begge parter, fortsetter han.

Virgin Atlantic blir lanseringskunde i Europa av Boeings 787-9 Dreamliner, en litt større versjon av 787-8 Dreamliner. I avtalen som ble nylig ble undertegnet, oppgir Virgin Atlantic også at Norwegians piloter vil få opplæring om bord deres fremtidige Dreamliner-maskiner.

- Virgin Atlantic er glade for å kunngjøre dette samarbeidet med Norwegian. Vår samlede erfaring vil bli effektivt utnyttet for å sikre en trygg og god innføring av Boeings 787-fly til flåten vår. Vi har mye til felles med Norwegian, med høye kvalitetskrav til opplæring, som gjort dette samarbeidet mulig, sier kaptein Dave Kistruck, GM of Flight Operations for Virgin Atlantic.

Kontakter:
Norwegians Pressetelefon: +47 815 11816
Flygesjef i Norwegian Long Haul, Torstein Hoås, telefon: +47 90 09 34 65 

Emner

Tags


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også langdistanseflygninger til USA og Asia. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 73 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en av de mest moderne flåtene i Europa.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale