Open skies
Følg Norwegian

Norwegian og UNICEFs fjerde nødhjelpfly på vei til Djibouti

Pressemelding   •   sep 25, 2017 14:15 CEST

I dag sender Norwegian og UNICEF et fullastet fly med nødhjelp til Jemen for å hjelpe barn som har blitt utsatt for krig og konflikt. Det er første gang selskapet flyr en 787-9 Dreamliner med nødhjelp.

Flyet er nå på vei fra København og ankommer Djibouti i kveld. Deretter vil nødhjelpen sendes over Adenbukten til Jemen. Flyet har med nødhjelp til 300 000 barn.

Konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos og UNICEFs generalsekretær Camilla Viken leder nødhjelpsarbeidet.

- Signaturpartnerskapet vi har med UNICEF er det viktigste samarbeidet vi har. Med den pågående krisen og et nytt kolerautbrudd i Jemen, er dette oppdraget viktigere enn noensinne. Det er også en enorm mulighet til å engasjere våre medarbeidere, som brenner for dette arbeidet. Vi ser frem til å gjennomføre flere oppdrag med UNICEF i fremtiden, sier konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos.

- Denne lasten vil utgjøre en enorm forskjell for mange barn, og vi er takknemlige for at Norwegian er med å hjelpe barn i nød, sier Camilla Viken.

De siste ti årene har Norwegian bidratt med nærmere 20 millioner kroner til UNICEF. I år bidrar Norwegian med nesten 28 tonn nødhjelp, dette er medisin og annet nødvendig utstyr til de som trenger det mest.

Det er fjerde gang Norwegian og UNICEF sender et fullastet fly med medisin og annet nødvendig utstyr for å hjelpe vanskeligstilte barn. Siden 2014 har UNICEF og Norwegian levert nødhjelp til Mali, Den sentralafrikanske republikk og til syriske flyktninger i Jordan. Samlet har denne nødhjelpen reddet mer enn 100 000 barn.

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Kontaktpersoner for pressen: 
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12