Gå videre til innhold
Norwegian og UNICEF med utvidet globalt samarbeid: Støtt arbeidet for barn når du bestiller flyreise

Pressemelding -

Norwegian og UNICEF med utvidet globalt samarbeid: Støtt arbeidet for barn når du bestiller flyreise

Norwegian og UNICEF tar det langvarige samarbeidet et skritt videre. Det er nå mulig for flyselskapets kunder å donere penger til UNICEFs arbeid for barn samtidig som man bestiller sin neste reise.

- Norwegian og UNICEF har i flere år hatt en rekke aktiviteter for å samle inn midler til arbeidet for barn over hele verden. Jeg kunne selv se at kundene våre er svært rause da vi i sendte et fly fullastet med nødhjelp til Den sentralafrikanske republikk i høst. Nå håper vi at muligheten til å gi et lite beløp til UNICEF samtidig som man bestiller flybillett på våre nettsider vil føre til at enda flere barn får den framtiden de fortjener, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Et lite klikk når billettkjøpet avsluttes er nok. Da kan du samtidig gi et lite beløp til UNICEFs arbeid for barn over hele verden.

- Dette gjør en stor forskjell
- Vi vet at mange vil være med og skape en bedre framtid for verdens barn. Gjennom den nye løsningen, gjør Norwegian det enda enklere for de reisende å gjøre en forskjell, sier Bernt G. Apeland, som er generalsekretær i UNICEF Norge.

Gjennom donasjonsløsningen kan man velge om man vil gi 25, 50, 75 eller 100 kroner. 25 kroner er nok til et myggnett som beskytter nyfødte mot malaria. UNICEF kan vaksinere 45 barn mot polio for 50 kroner. For 75 kroner kan 25 barn få skolebøker, og 100 kroner er nok til 34 energimatpakker – 11 dagers rasjon til et undernært barn.

Løsningen er basert på IT-selskapet Amadeus’ donasjonsteknologi.

- Samarbeidet med Norwegian og UNICEF er en del av vårt program for samfunnsansvar. Vi bidrar gratis med Amadeus-teknologi som gjør det mulig for reiselivsbedrifter og humanitære organisasjoner å slå sine krefter sammen for å bidra til en bedre verden for dem som trenger det. Vi inviterer alle våre partnere til å delta i liknende samarbeid, sier VP of Industry Affairs Svend Leirvaag i Amadeus.

Norwegian og UNICEF har hatt signaturpartnerskap siden 2007. Gjennom samarbeidet har vi blant annet sendt et fly fullastet med nødhjelp til Den sentralafrikanske republikk, Norwegian har hatt innsamlingsaksjoner om bord, og de ansatte har gitt den årlige julegaven til UNICEFs viktige arbeid. Da Norwegian i 2012 feiret 10-årsjubileum gikk overskuddet fra jubileumskonserten gikk til UNICEF.


Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, 454 56 012
UNICEF: Kommunikasjonsrådgiver Truls Brekke, 951 07 878
Amadeus: Kommunikasjonssjef Roman Townsend, + 34 616 318 037

Emner

Tags


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale