Open skies
Følg Norwegian

Norwegian og UNICEF flyr nødhjelp til syriske flyktninger

Pressemelding   •   okt 05, 2015 06:00 CEST

Norwegian og UNICEF Norge sender snart et fullastet fly med nødhjelp og skoleutstyr fra Norge til Jordan for å hjelpe barn på flukt fra Syria. I november letter Norwegians UNICEF-fly med kurs mot Amman i Jordan, et par timers kjøretur fra en av de største leirene med syriske flyktninger. 

Norwegian og UNICEF Norge tar med dette et krafttak for de over to millioner barna som er på flukt fra Syria.

- Vi ønsker å gjøre en ekstra innsats for å hjelpe barn på flukt fra Syria, og samarbeidet vårt med UNICEF Norge gjør dette mulig. Vi har nå stilt fly til rådighet for nødhjelp og skoleutstyr. Vi oppfordrer også våre kunder og samarbeidspartnere til å bli med på hjelpeaksjonen for å gi barna en fremtid, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian. En rekke Norwegian-medarbeidere vil også delta i hjelpearbeidet.

UNICEF Norge har hatt innsamling til syriske barn i lengre tid, men vil nå mobilisere hele sitt nettverk for å fylle nødhjelpsflyet, samtidig som Norwegian drar i gang en kronerulling blant sine kunder. Målet er å samle inn to millioner kroner.

Som verdens største nødhjelpsaktør for barn, jobber UNICEF for at barna skal få en framtid og mulighet til å utvikle seg. Både i Syria og nabolandene har organisasjonen ansvar for å gi barna midlertidige utdanningstilbud, og skape trygge områder for dem hvor de får være barn og mulighet til å bearbeide traumer. Målet er at Syrias barn én dag skal kunne forsørge seg selv og bygge opp igjen lokalsamfunnene. De vil være bærebjelkene i et nytt Syria. For å unngå at disse barna blir en tapt generasjon, er det helt vesentlig at de får skolegang. Derfor har også norske myndigheter prioritert å støtte utdanning til barn i krise og konflikt – ikke minst for jentene.

- De syriske flyktningbarna har mistet alt. Derfor er det bra at vi sammen med vår mangeårige samarbeidspartner Norwegian kan mobilisere befolkningen til å fylle et fly med nødhjelp som går direkte til dem. Sammen kan vi sørge for at disse barna får et håp og en fremtid, sier UNICEF Norges generalsekretær Bernt G. Apeland.

Enkelt å bidra
Flyet med nødhjelp og skoleutstyr til syriske flyktninger har avreise i begynnelsen av november. På det tidspunktet er forhåpentligvis målet om å samle inn to millioner kroner nådd, slik at vi kan fylle lasterom, hattehyller og seter med medisiner og annet nødvendig utstyr. Norwegian vil fly fra Oslo til København, hvor nødhjelp og skoleutstyr fra UNICEFs verdenslager lastes og deretter sette kursen mot Amman, hovedstaden i Syrias naboland Jordan.

Norwegian vil gjennom en rekke kanaler be sine passasjerer om hjelp til å fylle flyet. Man kan bidra ved å donere et beløp når man bestiller sin flybillett, på nettportalen, eller ved å sende sms med kodeord FLY til 2040. 200 kroner vil i regi av UNICEF gå uavkortet til trengende syriske barn.

UNICEF er til stede i mer enn 190 land verden rundt, og har et stort apparat på plass i Syrias naboland Jordan.

Norwegian og UNICEF har hatt et signaturpartnerskap siden 2007. Norwegian støtter UNICEF blant annet i form av innsamlingsaksjoner og reisestøtte. I fjor gikk nødhjelpsflygningen til Den Sentralafrikanske Republikk, der 2,3 millioner barn lider og har behov for umiddelbar hjelp.

Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, 45 45 60 12
UNICEF Norge: Kommunikasjonsrådgiver Synnøve Aspelund, 938 25 002

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.