Gå videre til innhold

Pressemelding -

Norwegian og Star Tour med ny millionavtale

Norwegian og Star Tour fortsetter samarbeidet og inngår ny millionavtale. Den nye avtalen innebærer at Norwegian skal fly charterselskapets kunder til en rekke middelhavsdestinasjoner sommeren 2012. Kontraktsverdien er på over 450 millioner kroner og omfatter over 900 flygninger.

Norwegian och Star Tour fortsetter sitt gode samarbeid og øker kontrakten med flygninger fra Ålesund, København, Luleå i Sverige og Uleåborg i Finland.

– Vi har i flere år hatt et stort og godt samarbeid med Star Tour, og sammen jobber vi målrettet med å sette sammen et så attraktivt flyprogram som mulig for Star Tours kunder. Med Norwegian får passasjerene en helt ny reiseopplevelse med nye fly, bra benplass og gratis internett om bord, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian.

– Kundene våre har gitt oss mange gode tilbakemeldinger på samarbeidet med Norwegian. Flyturen er både starten og avslutningen på ferien, og med Norwegian kan vi tilby nye fly, bedre flytider og flere avganger i helgene. At det nå også blir trådløst nett om bord kommer til å gjøre flyturen til Middelhavet enda bedre. Dette ser vi frem til, sier Christian Lunde, administrerende direktør i Star Tour Norge.

Avtalen for sommertrafikken omfatter over 900 flygninger fra Norge, Sverige, Danmark og Finland til flere middelhavsdestinasjoner i Hellas, Italia, Spania og Tyrkia. Fra Norge går flygningene fra Oslo-Gardermoen, Bergen, Bodø, Haugesund, Molde, Ålesund, Stavanger, Trondheim og Tromsø. Fra Sverige går de fra Stockholm-Arlanda og Luleå, mens fra Finland går de fra Helsinki og Uleåborg. Fra København går flygningene fra Kastrup.

Kontaktpersoner
Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian + 47 907 42 073
Åsa Larsson, informasjonssjef i Norwegian +46 735 22 22 42
Christian Lunde, adm dir Star Tour, +47 907 73 280

Star Tour
Star Tour er en av Norges største reisearrangører og tilbyr ferier med charterfly og rutefly til over 100 land. Vi var verdens første charterselskap som miljøsertifiserte flyselskapet vårt, TUIfly Nordic. Målet vårt er å ha Norges mest fornøyde feriegjester. Derfor jobber vi kontinuerlig med å utvikle og forbedre reisene våre. Siste nytt er ferie i luksusvilla, svømmeskole på alle Blue Village og 17 håndplukkede hoteller bare for voksne. Vi er en del av TUI Travel Plc, verdens største reiselivskonsern. Det gir oss tilgang på reiseprodukter som ellers hadde vært uoppnåelige. Star Tour er en del av den nordiske grupperingen TUI Nordic som består av Fritidsresor i Sverige, Star Tour i Danmark, Finnmatkat i Finland, TEMA, Nazar, Wondercruises og flyselskapet TUIfly Nordic.

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per februar 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 62 fly i flåten (per februar 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Relatert innhold

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway