Gå videre til innhold

Pressemelding -

Norwegian mottok flyindustriens “Oscar” i Washington

Oslo/ Fornebu, 18. februar 2009: Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian mottok i går kveld prisen for markedslederskap utdelt av det internasjonale flymagasinet Air Transport World (ATW). Prisutdelingen fant sted i Washington. Prisen blir av mange omtalt som flyindustriens "Oscar".

Air Transport World er det ledende månedlige magasinet i flyindustrien. Magasinets prestisjefylte Airline Industry Achievement Awards ble delt ut for 35. gang i år.

- Norwegian har vist både innovasjon og kreativitet ved å låne noen elementer fra den tradisjonelle anglo-irske lavprismodellen, for så å tilpasse dem til mer serviceorienterte skandinaviske kunder. Ved å tilnærme seg markedet på en ny måte, har Norwegian skapt en businessmodell som har vist seg å være sterk i nedgangstidene, sier sjefsredaktør Perry Flint i Air Transport World.

Ros for krypterte fingeravtrykk
ATW er spesielt imponert over Norwegians evne til å kombinere lave billettpriser med høyteknologiske kunderettede IT-løsninger. De påpeker at det norske flyselskapet var det første europeiske lavprisselskapet som innførte "direkte til gate"-løsningen der de reisende kunne gå om bord i flyet ved å trekke kredittkortet i innsjekken. ATW trekker samtidig fram at Norwegian er det første flyselskapet i verden som tester ut krypterte fingeravtrykk, eller såkalt kryptisk biometri, under innsjekking. Målet er å få en sikrere og raskere ombordstigning på flyene. Juryen har også merket seg Norwegians raske respons da Sterling gikk under i 2008, og roser selskapets evne til å tjene penger i utfordrende tider.

- Denne prisen betyr mye for Norwegian, og inspirerer oss i arbeidet med å utvikle Norwegian ytterligere. Det er et bevis på at det arbeidet vi gjør blir lagt merke til, ikke bare i Norge, men også internasjonalt, sier administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos takket for prisen ved å fremheve innsatsen til alle selskapets medarbeidere som har brakt Norwegian dit det er i dag. Han trakk også frem betydningen av en enkel og ukomplisert reiseopplevelse for å lykkes i fremtiden.

Her kommer det bilder

Høyreklikk og velg "Lagre mål som".
Bildetekst:
Administrerende direktør Bjørn Kjos mottok prisen for markedslederskap fra Senior Editor i Airline Transport World (ATW), Cathy ßuyck, i Washington, DC i natt norsk tid.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway