Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med underliggende resultatforbedring og høy fyllingsgrad i første kvartal

Pressemelding   •   apr 21, 2016 07:00 CEST

Norwegian legger i dag fram et kvartalsresultat som viser en underliggende resultatforbedring på i overkant av 400 millioner kroner sammenlignet med fjoråret. De interkontinentale rutene og den nordiske virksomheten bidrar spesielt positivt dette kvartalet. Fyllingsgraden var på solide 85 prosent i et kvartal som tradisjonelt er preget av lavere reiseaktivitet.

Resultatet før skatt (EBT) ble -992 millioner kroner, mot -777 millioner kroner i samme kvartal i 2015. Inkludert i tallene for 2016 er en kostnad på 528 millioner kroner som knytter seg til drivstoffsikringer og valuta. Fyllingsgraden i første kvartal var 85 prosent, opp to prosentpoeng fra fjoråret. Nærmere seks millioner passasjerer fløy med Norwegian i første kvartal, en økning på 17 prosent. Den desidert sterkeste veksten hadde Norwegian på London Gatwick og ved de spanske basene. I Norden økte både antall passasjerer og markedsandeler.

- I dette kvartalet har vi en underliggende resultatforbedring på 400 millioner kroner sammenlignet med fjoråret. Som tidligere fyller vi flyene meget godt. Vår langdistanseoperasjon blir stadig viktigere, samtidig som vi har en stabil og god utvikling i de øvrige markeder, ikke minst i Norden. Vi ser også at det skandinaviske og europeiske rutenettet er tett knyttet opp mot langdistanserutene ved at et økende antall passasjerer benytter seg av videreforbindelser. Et økende antall forretningsreisende velger Norwegian, og vi har inngått flere viktige bedriftsavtaler dette kvartalet, noe som er et tegn på at man er opptatt av kvalitet til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian har lansert nye langruter mellom Paris og USA dette kvartalet, samt satt fem fabrikknye Boeing 737-800 og en Boeing 787-9 i rutetrafikk.

Se vedlagte kvartalsrapport for flere tall og detaljer.

Kontaktpersoner for pressen:
Finansdirektør Frode Foss, tel 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel 97 55 43 44

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube