Gå videre til innhold

Pressemelding -

Norwegian med solid resultatforbedring og rekordfulle fly

Norwegian legger i dag fram et kvartalsresultat før skatt (EBT) på 456 millioner kroner. Det er 593 millioner kroner bedre enn fjoråret. Fyllingsgraden for kvartalet er på 85 prosent. Utviklingen er god i alle Norwegians markeder. Det samme gjelder på langsdistanse hvor fyllingsgraden er over 90 prosent og passasjertallet mer enn fordoblet sammenlignet med samme tid i fjor. 

Fyllingsgraden i andre kvartal var 85 prosent, opp fem prosentpoeng sammenlignet med samme peiode i fjor. På langdistanserutene var fyllingsgraden enda høyere med 91 prosent. I andre kvartal fløy 324 000 passasjerer på Norwegians langsdistanseruter. Det er mer enn en fordobling fra fjoråret hvor passasjertallet var 139 000 dette kvartalet. Norwegian flyr nå 434 ruter i Europa, USA og Asia, hvorav 21 er langdistanseruter. Til sammen har Norwegian nå 28 langdistanseruter i salg og flere vil komme om få uker, blant annet London Gatwick – Boston.

I andre kvartal i år ble en ny Boeing 787 Dreamliner og to nye Boeing 737-800 faset inn. Norwegian har nå en flåte på 8 Dreamliner langdistansefly og vil fase inn ytterligere fire Dreamlinere neste år. Alle de nye Dreamlinerne som leveres heretter vil være større enn de Norwegian opererer i dag.

God utvikling i alle markeder
Til sammen 7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i andre kvartal – en økning på 9 prosent. Den sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian på London Gatwick, tett etterfulgt av OSL. Også de spanske flyplassene har solid vekst i antall Norwegian-passasjerer. I løpet av kvartalet har Norwegian lansert innenriksruter i Spania, samt helt nye ruter til Karibien og mellom Karibien og de amerikanske storbyene Boston, New York og Washington DC. 

Selv med en svak norsk krone går enhetskostnadene ned, og noe som sikrer selskapet konkurransekraft fremover. Kostnadene til drivstoff har gått ned, og oppveier mer enn effekten av en svak krone. Nye fly bruker vesentlig mindre drivstoff enn eldre fly, noe som gir Norwegian en betydelig konkurransefordel. Norwegian har en av verdens yngste flyflåter med en gjennomsnittsalder på 4 år.

For andre kvartal omsatte Norwegian for nærmere 5,9 milliarder kroner, en økning på 16 prosent fra tilsvarende kvartal året før. På langdistanserutene var omsetningsveksten 60 prosent. Samlet kapasitetsvekst (ASK) var på 8 prosent for andre kvartal, mens trafikkveksten (RPK) var 15 prosent, noe som også henger sammen med at hver Norwegian-passasjer i snitt nå flyr vesentlig lenger enn før. Stadig flere kunder kjøper valgfrie tilleggsprodukter om bord.

Norwegian kåret til verdens beste lavpriselskap på langdistanse
– Dette har vært et godt kvartal for oss, med en positiv utvikling jevnt over hele rutenettet, ikke minst på langdistanserutene. Vi har fylt flyene, lansert nye ruter til spennende destinasjoner og ikke minst fått gode tilbakemeldinger fra kundene i form av to Skytrax-priser, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian ble i juni kåret til verdens beste lavpriselskap på langdistanse, i konkurranse med flyselskap verden over. Norwegian vant også prisen for beste lavpriseselskap i Europa for tredje år på rad. Skytrax Awards regnes som den mest prestisjefylte og anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Se kvartalsrapport for flere tall og detaljer.

Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tel 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway