Gå videre til innhold
Norwegian med solid resultat i travel reisesesong – forretningsreisende vender tilbake

Pressemelding -

Norwegian med solid resultat i travel reisesesong – forretningsreisende vender tilbake

Norwegian la i dag frem resultatet for tredje kvartal 2022. Selskapet leverer både robuste finansielle resultater og solid operasjonell drift i årets mest travle reiseperiode. Markedet for forretningsreisende har tatt seg opp etter sommersesongen. På de mest populære forretningsrutene i Norge er antall reisende nå tilbake på samme nivå som i tredje kvartal 2019.

Driftsresultatet (EBIT) i tredje kvartal endte på 1 032 millioner kroner, positivt påvirket av rekordhøye enhetsinntekter for selskapet, men negativt påvirket av høye drivstoffpriser og en sterk dollarkurs i dette kvartalet. Resultat før skatt (EBT) ble 910 millioner kroner. Selskapet forbedret sin kontantbeholdning til 8,2 milliarder kroner. Ved utgangen av kvartalet bestod Norwegians flåte av 69 fly.

Mange kunder har lengtet etter å reise til Norwegians sommerdestinasjoner. Dette har ført til en sterk oppdemmet etterspørsel for fritidsreiser under høysesongen i sommer og i hele tredje kvartal. Fyllingsgraden på flyene var nærmere 95 prosent i juli, den høyeste på mange år, mens enhetsinntektene i dette kvartalet nådde et historisk høyt nivå. Norwegian hadde over 6 millioner passasjerer i tredje kvartal, og nær alle oppsatte flyvninger ble gjennomført som planlagt. Dette til tross for rekordmange forsinkelser og utfordringer på tvers av europeiske flyplasser.

– Dette kvartalet viser at vi er det pålitelige valget for nordiske kunder som reiser med oss på ferie, for å besøke venner og familie, og for dem som reiser i jobbsammenheng. Mange forretningsreisende velger å fly med Norwegian, og antall forretningsreisende på våre mest populære ruter i Norge er nå på samme nivå som før pandemien. Etterspørselen forventes å bli lavere i vintersesongen som nå står før døren, men Norwegian er godt forberedt på å håndtere den roligere perioden, både gjennom nøye ruteplanlegging og fleksible leasingavtaler, samt gjennom gode avtaler med våre kolleger og fagforeninger, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Samarbeidsavtalen mellom Norwegian og Widerøe ble ferdigstilt i september, og fritids- og forretningsreisende vil nå ha større fleksibilitet og et bredere utvalg av destinasjoner. Samarbeidet innebærer blant annet at passasjerer kan bestille gjennomgående billetter når de reiser med både Norwegian og Widerøe.

Den 1. september markerte Norwegian sitt 20-årsjubileum. Norwegians første Boeing 737 fly tok av i 2002 og ble startskuddet for rimelige flybilletter til alle i Norge. Siden den gang har Norwegian ekspandert til nye markeder, fraktet mer enn 300 millioner passasjerer og mottatt over 60 priser og anerkjennelser. Norwegian ble kåret til beste lavprisselskap i Nord-Europa av Skytrax i september og til Europas beste ruteflyselskap under Danish Travel Awards i oktober.

I tredje kvartal 2022 hadde Norwegian 6,1 millioner passasjerer, opp fra 2,5 millioner i samme periode i fjor og 5 millioner i forrige kvartal. Kapasiteten (ASK) var på 8,9 milliarder setekilometer, mens passasjertrafikken (RPK) var på 7,9 milliarder setekilometer. Fyllingsgraden økte til 88,8 prosent, opp fra 73,1 prosent for samme periode i fjor og 81,2 prosent i forrige kvartal.

Regulariteten, antall gjennomførte flyvninger, var på 99,4 prosent, uendret fra forrige kvartal. Punktligheten var fortsatt sterkt påvirket av kapasitetsutfordringer ved flyplasser i Europa, men viste klare tegn til bedring mot slutten av kvartalet. 73,6 prosent av alle flyvninger gikk til oppsatt tid, sammenlignet med 91,0 prosent i samme periode i fjor og 78,8 prosent i forrige kvartal.

Forberedt for vintersesong og godt posisjonert for 2023

– Våre booking-tall er fortsatt gode, og vi opplever at et økende antall passasjerer velger å fly med oss i Norwegian. Samtidig er vi forberedt på at etterspørselen kan bli negativt påvirket av den nåværende makroøkonomiske og geopolitiske usikkerheten, sier Karlsen.

I de kommende vintermånedene vil Norwegian benytte seg av fleksibiliteten i leasingavtalene. Disse avtalene gjør det mulig å redusere kapasiteten med 25 prosent som en tilpasning til forventede sesongvariasjoner i etterspørselen. For sommeren 2023 planlegger Norwegian å ha en flåte opp mot 85 fly. Det nylig lanserte sommerruteprogrammet gir kundene et økt antall reisemuligheter til populære by- og stranddestinasjoner over hele Europa. Norwegian utmerker seg gjennom en solid operasjonell drift og ikke minst et voksende og attraktivt rutenettverk som kundene setter pris på. Dette er viktige forutsetninger for at selskapet skal fortsette å styrke sin posisjon som et ledende nordisk flyselskap.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway