Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med resultat på 1 milliard kroner og god passasjervekst i tredje kvartal

Pressemelding   •   okt 26, 2017 07:00 CEST

Norwegian legger i dag fram et nettoresultat på 1 milliard kroner for årets tredje kvartal. Dette er en forbedring på 4 prosent fra samme kvartal foregående år. Fyllingsgraden økte til 92 prosent. Utviklingen har vært jevnt god i alle markeder der Norwegian har virksomhet, med særlig stor vekst i USA og Spania.

Tredje kvartal var preget av sterk internasjonal passasjervekst og fulle fly, samt flåtevekst- og fornyelse. Totalt reiste 9,8 millioner passasjerer med Norwegian, en økning på 14 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Økningen i antall passasjerer var størst i USA (79 prosent) og Spania. Fyllingsgraden økte til 91,7 prosent og kapasitetsveksten var på 25 prosent.

Selskapet har satt 10 nye fly i trafikk, hvorav 4 Boeing 737 MAX, 1 Boeing 737-800 og 5 Boeing 787-9 Dreamlinere. En ny flyflåte kombinert med en høy fyllingsgrad reduserer miljøutslippene per passasjerkilometer. I tredje kvartal ble utslippene redusert med 2 prosent per passasjerkilometer.

Sterk likviditet
I tredje kvartal omsatte Norwegian for vel 10 milliarder kroner, opp fra 8,3 milliarder i samme kvartal året før. Norwegian har en sterk likviditet med en kontantbeholdning på 5,6 milliarder kroner.

– Jeg er godt fornøyd med både passasjerveksten og fyllingsgraden dette kvartalet. I løpet av våre 15 år i lufta har nærmere 210 millioner vist oss tillit og reist med oss. Stadig flere reisende fra USA, Spania og andre deler av verden bidrar til den sterke veksten. Det viser at vår globale strategi er i ferd med å sette seg, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Vi har imidlertid hatt betydelige ekstra kostnader til innleie av fly og kompensasjon til forsinkede passasjerer som påvirker resultatet kraftig. Utviklingen framover ser dog bra ut både i form av billettsalg både på godt etablerte og nye ruter, fortsetter Kjos.

I løpet av kvartalet har Norwegian startet 14 nye interkontinentale ruter, med blant annet Singapore, Denver og Seattle som nye destinasjoner på kartet. Konsernets britiske datterselskap, Norwegian Air UK, fikk amerikansk flytillatelse og et samarbeid med easyJet ble lansert. Sammen med UNICEF, fylte Norwegian en splitter ny Dreamliner med nødhjelp til 300 000 barn i Yemen. Dette var den fjerde nødhjelpsflygningen på like mange år.

Se vedlagte kvartalsrapport for flere tall og detaljer.

Kontaktperson:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tel 45 45 60 12
Fungerende finansdirektør Tore Østby, tel 99 546 400

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube