Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med resultat før skatt på 861 millioner kroner og god passasjervekst

Pressemelding   •   jul 13, 2017 07:00 CEST

Norwegian legger i dag fram et kvartalsresultat før skatt (EBT) på 861 millioner kroner. Dette er noe ned fra fjorårets resultat, noe som blant annet skyldes høyere oljepris og passasjeravgiften i Norge. Fyllingsgraden for kvartalet er på 88 prosent. Utviklingen er jevnt god i alle markeder der Norwegian har virksomhet.

Fyllingsgraden i andre kvartal har holdt seg på det høye nivået selskapet hadde i fjor på 88 prosent. Tatt i betraktning en kraftig økning i fjor, innebærer dette at Norwegian fyller flyene stadig bedre, hvilket også betyr en betydelig reduksjon i CO2-utslippene pr passasjerkilometer (RPK).

I andre kvartal er én Boeing 787 Dreamliner, åtte Boeing 737-800 og to nye Boeing 737 MAX-fly faset inn i flyflåten. Norwegian vil innen få år ha en flåte på minst 42 Dreamliner langdistansefly.

God utvikling i alle markeder
Til sammen 8,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i andre kvartal – en økning på 12 prosent. Den sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian på Oslo Lufthavn og London Gatwick. I løpet av kvartalet har Norwegian startet opp transatlantiske flygninger med sine kort- og mellomdistansefly, etablert en ny langdistansebase i Roma og lansert sin aller første rute til Sør-Amerika (Buenos Aires).

For andre kvartal omsatte Norwegian for 7,8 milliarder kroner, en økning på 17 prosent fra tilsvarende kvartal året før. Salg av 2,5 prosent Bank Norwegian-aksjer ga en positiv resultateffekt, og resultat etter skatt endte på 1,1 milliard. Norwegian økte kontantbeholdningen kraftig fra tre milliarder i fjor, til i underkant av seks milliarder i år. Både kapasitetsvekst (ASK) og trafikkvekst (RPK) var på 19 prosent for andre kvartal. Veksten fremover ventes å bli sterkere resten av året og Norwegians vekstanslag (ASK) er på 25 prosent for hele året.

Norwegian igjen kåret til verdens beste lavpriselskap på langdistanse
I juni ble Norwegian kåret til verdens beste lavpriselskap på langdistanse for tredje år på rad, i konkurranse med flyselskap verden over. Norwegian vant også prisen for beste lavpriseselskap i Europa for femte år på rad. SkyTrax Awards regnes som den mest prestisjefylte og anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Norwegian fikk levert to av sine aller første Boeing 737 MAX-fly i sommer. Norwegian er det aller første flyselskapet i Europa med denne flytypen, som er en oppgradert versjon av Boeing 737-800-flyene selskapet allerede flyr på sine kortruter. Den nye flytypen har en rekkevidde som muliggjør interkontinentale flygninger.

– Jeg er svært godt fornøyd med fyllingsgraden vi har dette kvartalet. Siden Norwegians oppstart i 2002 har nå mer enn 200 millioner passasjerer vist oss tillit og reist med oss, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

– Vi har hatt betydelige ekstra kostnader til innleie av fly, høy oljepris og passasjeravgiften i Norge, noe som har hatt en negativ effekt på resultatet. Vi ser imidlertid positivt på utviklingen framover, både i form av billettsalg og forsalg de nærmeste månedene og nye rutelanseringer. Ekstra gledelig har det også vært å motta to internasjonale SkyTrax-priser. Dette ville aldri vært mulig uten alle våre dyktige medarbeidere og våre kunder som har stemt oss fram, sier Kjos.

Se kvartalsrapport for flere tall og detaljer.


Kontaktperson:
Fungerende Finansdirektør Tore Østby, tel 99 546 400

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube