Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med rekordhøy fyllingsgrad i juni

Pressemelding   •   jul 06, 2015 08:00 CEST

Norwegians trafikktall for juni viser en god passasjerutvikling og en fyllingsgrad på 88 prosent. Aldri tidligere har Norwegian hatt så høy fyllingsgrad i en juni måned. En kombinasjon av god vekst på langdistanse og god reiselyst i Skandinavia forklarer mye av den positive utviklingen.

I juni fløy 2 463 239 passasjerer med Norwegian, en økning på 7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 11 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 4 prosent denne måneden. Fyllingsgraden på 88 prosent er en økning på hele 5,5 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

- Det er gledelig at så mange velger å reise med oss og at vi kan fylle tett på 9 av 10 seter. Vi er særlig godt tilfreds med utviklingen i langdistanseoperasjonen. Samtidig har vi nok også fått litt drahjelp av værgudene denne måneden, ved at mange skandinaver har valgt å reise til varmere strøk, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

I juni fikk Norwegian levert en fabrikkny Boeing 737-800. Norwegians flyflåte er blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa. Norwegian mottok i juni to priser fra SKYTRAX basert på tilbakemeldinger fra kunder verden over. Norwegian ble kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter og for tredje år på rad ble selskapet kåret til Europas beste lavprisselskap. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som betegnes som den mest prestisjefylte og anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Norwegian gjennomførte 99,3 prosent av de planlagte flygningene i juni, hvorav 79,6 prosent gikk på oppsatt rutetid. Punktligheten denne måneden er påvirket av at selskapet har hatt en innkjøringsperiode for nye handlingsselskaper.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.