Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med rekordfulle fly - fløy nærmere 26 millioner passasjerer i 2015

Pressemelding   •   jan 08, 2016 08:07 CET

Norwegian satte ny passasjerrekord i 2015 med nærmere 26 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 86 prosent. Langrutene bidrar betydelig til veksten.

Fjoråret var preget av god passasjerutvikling, mange nye fly inn i flåten og høy fyllingsgrad for Norwegian. Totalt reiste 25,7 millioner passasjerer med selskapet, to millioner flere enn året før. Selskapet tok 11 fabrikknye fly inn i flåten i 2015 og lanserte en rekke nye ruter, ikke minst interkontinentalt og i nye markeder som Karibia og innenriks i Spania. På årsbasis var fyllingsgraden 86 prosent, opp fra 81 prosent i 2014.

I 2015 fikk Norwegian en rekke internasjonale priser og utmerkelser stemt fram av kundene, blant annet SkyTrax Awards for verdens beste lavpris langdistanseselskap. Norwegian ble også utpekt som selskapet med desidert lavest miljøutslipp over Atlanteren, takket være splitter nye Dreamlinere.

Også årets siste måned var preget av passasjervekst og sterk fyllingsgrad. I desember fløy 1 787 607 passasjerer med selskapet, 9 prosent flere enn samme måned i 2014. Kapasitetsveksten (ASK) var på 12 prosent og trafikkveksten (RPK) på 15 prosent i årets siste måned. Fyllingsgraden var 83,3 prosent, opp 2 prosentpoeng.

- Vi er veldig godt fornøyd med at stadig flere velger å fly med oss, ikke minst i nye deler av verden hvor vi har satset det siste året. Det er også gledelig at vi fyller flyene enda bedre enn tidligere, også i et år med mange nye ruter. Langdistanseoperasjonen har satt seg, og bidrar betydelig til den gode utviklingen i 2015. Det lover bra, spesielt med tanke på videre konkurransekraft globalt og vekstplanene på London Gatwick, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- I desember har reiselysten vært stor både i det skandinaviske og europeiske markedet. Våre nye ruter mellom London og Karibia og Skandinavia og Karibia har blitt godt mottatt. Det samme har rutene fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-karibiske øyene Martinique og Guadeloupe, sier Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,4 prosent av de planlagte flygningene i desember, hvorav 76,4 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.