Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med passasjervekst og økt fyllingsgrad i november

Pressemelding   •   des 04, 2015 08:00 CET

Norwegians trafikktall for november er preget av vekst på langrutene og i det europeiske nettverket. Fyllingsgraden økte også i denne måneden, med 4,1 prosentpoeng til 83,1 prosent fra samme måned i fjor. Nærmere 2 millioner passasjerer reiste med selskapet denne måneden, en økning på 11 prosent.

Trafikktallene for november viser en stabil og god utvikling, og veksten på langrutene fortsetter. I november fløy 1 952 083 passasjerer med Norwegian, en økning på 11 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 13 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 8 prosent denne måneden. Fyllingsgraden på 83,1 prosent er en økning på 4,1 prosentpoeng fra samme måned i fjor. Norwegian lanserte fra og med november en rekke nye ruter på spansk innenriks og langdistanse til Karibia som i har høysesong om vinteren.

Fulle fly er også viktig i miljøsammenheng, og gjør at fly kan være et bedre alternativ enn for eksempel bil fordi utslippene er lavere per passasjerkilometer.

- Det er gledelig at den positive trafikkutviklingen fortsetter også denne måneden, selv i overgangen til en periode med tradisjonelt sett lavere etterspørsel. Vi ser at stadig flere reisende benytter seg av Norwegians store europeiske rutenett for å fly videre til USA, noe som beviser at et sterkt Norwegian i hele Europa styrker langdistansesatsningen og omvendt, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i november, hvorav 86,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Norwegian har en av de nyeste og mest moderne flyflåtene i Europa, og ble i november utpekt som det desidert «grønneste» flyselskapet som flyr over Atlanteren sammenlignet med både europeiske og amerikanske selskaper av det anerkjente instituttet The International Council on Clean Transportation: http://www.theicct.org/transatlantic-airline-efficiency-2014.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 975 54 344

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 916 31 645

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.