Open skies
Følg Norwegian

​​Norwegian med passasjervekst og god fyllingsgrad i april

Pressemelding   •   mai 07, 2015 08:00 CEST

Totalt fløy vel 2,1 millioner passasjerer med Norwegian i april, en økning på sju prosent sammenlignet med samme måned foregående år. Fyllingsgraden var på 82,4 prosent, opp 2,6 prosentpoeng. 

Trafikktallene for april er påvirket både av etterdønninger fra pilotstreiken og at påskeutfarten kom allerede i mars, mens den i fjor kom i april. Total fløy 2 134 040 passasjerer med Norwegian i april, en økning på sju prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden økte 2,6 prosentpoeng til 82,4 prosent og medvirket til en positiv trafikkvekst (RPK) på 14 prosent. Kapasiteten (ASK) økte med 11 prosent. Norwegian fikk levert en Dreamliner rett fra Boeing-fabrikken i april, slik at langdistanseflåten nå består av åtte fly.

- Pilotstreiken påvirket tallene også for april. Men vi er godt fornøyd med at vi på tross av dette fyller flyene bedre enn samme periode i fjor. Ikke minst er vi fornøyd med at vi fortsetter å tiltrekke oss mange nye kunder i Europa og USA, som beviser at vår internasjonale strategi fungerer, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,3 prosent av de planlagte flygningene i april, hvorav 83,6 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.