Gå videre til innhold
Norwegian med økte enhetsinntekter, rekordhøy punktlighet og høyere fyllingsgrad

Pressemelding -

Norwegian med økte enhetsinntekter, rekordhøy punktlighet og høyere fyllingsgrad

Norwegians trafikktall for januar viser at selskapets strategi om å gå fra vekst til lønnsomhet fortsetter å levere med en betydelig forbedring i enhetsinntekter, rekordhøy punktlighet og høyere fyllingsgrad.

Totalt 1 974 606 kunder valgte å fly med selskapet i januar. Den planlagte kapasitetsreduksjonen og optimaliseringen av rutenettverket fortsetter å påvirke tallene positivt. Punktligheten for januar var på 87 prosent – dette er den høyeste punktligheten selskapet har hatt i en enkeltmåned siden 2015. Fyllingsgraden var på 81 prosent, opp 4,8 prosentpoeng. 

- Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter å levere på strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet. Dette er den tiende måneden på rad at den planlagte kapasitetsreduksjon har påvirket enhetsinntektene og fyllingsgraden positivt. Jeg er også fornøyd med at punktligheten forbedres betydelig, for jeg vet hvor viktig dette er for kundene våre, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med mine dedikerte kolleger på bakken og i lufta framover. Sammen skal vi posisjonere selskapet for en lønnsom og bærekraftig fremtid i internasjonal luftfart, fortsetter han.

Selskapet har denne måneden redusert CO2-utslippene med fire prosent til 75 gram per passasjerkilometer. Dette til tross for at selskapet har blitt tvunget å leie inn eldre fly. Norwegian har en av de mest moderne og drivstoffeffektive flyflåtene i verden med en snittalder på 4,6 år. Takket være den unge flyflåten har selskapet redusert utslippene per passasjer med 33 prosent siden 2009.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf. 

Emner


Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 36 millioner reisende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 4,6 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). De siste fem årene har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway