Gå videre til innhold

Pressemelding -

Norwegian med nye ruter og økning fra Rygge

Norwegian oppretter ny direkterute fra Rygge til Tromsø. Det blir ekstra avganger fra Rygge både til Bergen, Bodø, Trondheim og Tromsø på lørdager. Samtidig setter Norwegian opp flere nye ruter og økt kapasitet til Hellas og Tyrkia. Rutene til Berlin, Praha, Budapest og Palanga vil fremover flys bare fra Gardermoen. Ruten mellom Rygge og Valencia legges ned.

 Flygningene til Tromsø blir heretter direkteruter og går ikke lenger via Bodø. Fra og med 28. mars vil reisende til Tromsø både kunne fly direkte og de får økt rutetilbud på lørdag. Også Bodø, Bergen og Trondheim får ny lørdagsavgang fra Rygge fra samme dato. Også fra Oslo vil det om kort tid komme enda flere avganger til Nord-Norge.

Sterkere satsing på Hellas og Tyrkia

Norwegian styrker også rutetilbudet fra Rygge til Hellas og Tyrkia. Fra 19. mai vil Norwegian fly en ukentlig avgang til Dalaman i Tyrkia. Fra slutten av juni settes opp to nye sommerruter til Hellas – Kreta (Chania) og Thessaloniki. Samtidig styrkes tilbudet fra Rygge til Athen og Antalya i Tyrkia fra midten av mai. Det blir heretter tre ukentlige avganger både til Antalya og Athen.

Rutene til Berlin, Praha og Budapest legges ned fra Rygge fra 27. mars, men flys som normalt fra Gardermoen. Passasjerer som har kjøpt billetter fra Rygge blir booket om. Reisende til Palanga vil også heretter fly fra Gardermoen, hvor det vil gå to ukentlige avganger fra 30. mars. Avgangene fra Rygge til Alicante og Malaga reduseres med en avgang i uken. Dette er ruter hvor Norwegian har betydelig kapasitet fra flere steder i Norge. En rute legges ned; mellom Rygge og Valencia.

Tilpasning til våre reisendes behov

 - Vi har justert ruteprogrammet i tråd med den etterspørselen og de ønskene vi har sett fra våre passasjerer. Det er hyggelig å kunne gi våre passasjerer innenriks i Norge et langt bedre tilbud – ikke minst på lørdager. Samtidig øker vi på populære reisemål i Hellas og Tyrkia i sommer, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

 - Både til Berlin, Praha, Budapest, Malaga og Alicante har vi allerede et godt rutetilbud både fra Gardermoen og andre norske byer. Derfor har vi valgt å overføre passasjerene fra Rygge til landets hovedflyplass. Når det gjelder Valencia har vi sett at det er større etterspørsel og behov for ytterligere kapasitet til andre reisemål, derfor legges ruten ned. Vi er overbevist om at vi går sommeren i møte med et ruteprogram som vil være enda bedre tilpasset behovet til våre reisende, sier Skjeldam.

For ytterligere informasjon:

Daniel Skjeldam, kommersiell direktør, tlf +47 907 42 073.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Relatert innhold

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway