Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med ny passasjervekst i november

Pressemelding   •   des 08, 2009 08:05 CET

Norwegian fløy vel 933 000 passasjerer i november. Dette er en økning på over 200 000 passasjerer eller 28 prosent økning fra samme måned i fjor.

- Også i november fikk vi en kraftig vekst i antall passasjerer. Den svært positive utviklingen for selskapet gjør at vi kan gi våre passasjerer et stadig bedre flytilbud. Sist uke lanserte vi en rekke nye ruter og nytt basefly i Bergen, et kraftig bidrag vekst i turismen og antall arbeidsplasser i regionen, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian.

Ikke drivstofftillegg hos Norwegian

Norwegian valgte i fjor å fjerne drivstofftillegget. Fjerning av drivstofftillegget har gitt en lavere inntekt pr solgte flysete (yield), men har samtidig gitt lavere flypriser for de som reiser. Yielden påvirkes også av en økning i gjennomsnittlig flydistanse med 5 prosent og innfasing av nye fly med høyere kapasitet og lavere enhetskostnad.

Kabinfaktoren for konsernet som helhet lå på 74 prosent i november, mot 75 prosent i fjor. Selskapet opererte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i november, hvorav 82 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Detaljert oversikt vedlagt.


Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 48 99 44 40

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45