Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med ny passasjerrekord og fulle fly i juli

Pressemelding   •   aug 06, 2015 08:00 CEST

Den gode passasjerutviklingen fortsetter for Norwegian i juli. Selskapet setter ny passasjerrekord med nærmere 2,7 millioner reisende, det høyeste antallet i en enkeltmåned noensinne. Juli måned var også preget av stor reiselyst i alle markeder og fulle fly. Fyllingsgraden denne måneden var på hele 94 prosent – aldri har flere Norwegian-seter vært fylt i en enkeltmåned.

I juli fløy 2 690 458 passasjerer med Norwegian, en økning på 8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 7 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 1 prosent denne måneden. Fyllingsgraden på 93,8 prosent er en økning på hele 5,6 prosentpoeng fra samme måned i fjor. 97 prosent av setene på langdistanseflyene var fylt i juli.

- Det er svært gledelig at så mange har valgt å fly med Norwegian i juli at vi både setter ny passasjerrekord og fyller flyene bedre enn noen gang tidligere. En fyllingsgrad på 94 prosent betyr at etterspørselen er like god i veletablerte markeder i Skandinavia som i nyere markeder som Storbritannia, Tyskland, Spania og USA. Det viser at Norwegians internasjonale strategi er i ferd med å sette seg og vi er enda bedre rustet til å møte den harde konkurransen i lufta framover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i juli, hvorav 76 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. 45 80 48 98

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.