Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med ny passasjerrekord i oktober

Pressemelding   •   nov 05, 2009 17:37 CET

Norwegian satte ny passasjerrekord med 1 049 200 passasjerer i oktober. Dette er en økning på over 200 000 passasjerer eller 25 prosent økning fra samme måned i fjor.

- For fjerde måned på rad har over en million passasjerer valgt å reise med Norwegian. Den svært positive utviklingen for selskapet gjør at vi kan gi våre passasjerer et stadig bedre flytilbud. Bare denne uken har vi lansert åtte nye ruter, og enda flere nye ruter vil komme i Skandinavia med det første, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian.

Ikke drivstofftillegg hos Norwegian

Flybransjen har denne uken vært i forbrukermyndighetenes søkelys for å kreve inn et drivstofftillegg på billettene sammen med myndighetspålagte skatter og avgifter. Norwegian valgte i fjor å fjerne drivstofftillegget. Fjerning av drivstofftillegget har gitt en lavere inntekt pr solgte flysete (yield), men har samtidig gitt lavere flypriser for de som reiser.

- Vi har vært klar over og kommunisert til markedet at fjerning av drivstofftillegget ville påvirke inntektene. En så solid passasjervekst som vi har i oktober viser at det likevel var helt riktig å fjerne drivstofftillegget. Kundene får lavere billettpriser, vi får langt flere fornøyde passasjerer og vi kan dermed stadig utvide flytilbudet i hele Skandinavia, sier Kjos.

Kabinfaktoren for konsernet som helhet lå på 78 prosent i oktober, mot 79 prosent i fjor. Selskapet opererte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i oktober, hvorav 84 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se vedlegg for detaljert oversikt.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 48 99 44 40

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Vedlagte filer

PDF-dokument