Gå videre til innhold
Norwegian med ny langrute fra Oslo til Fort Lauderdale

Pressemelding -

Norwegian med ny langrute fra Oslo til Fort Lauderdale

Norwegian lanserer Fort Lauderdale i Florida som ny destinasjon fra Oslo. Dette er selskapets tredje langdistanserute fra den norske hovedflyplassen, og innebærer at Norwegian nå er det selskapet med flest direkte langdistansedestinasjoner ut fra OSL.

- Markedet for langdistanseflygninger har i altfor lang tid vært preget av høye billettpriser og lite fleksibilitet. Den gode mottakelsen Norwegians ruter til New York og Bangkok har fått, viser at det er et stort behov for flere gode tilbud til USA og Asia, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

 - Fra Norwegians side planlegger vi mange nye, direkte langdistanseruter. Dermed vil vi både kunne fly skandinaviske reisende ut, men ikke minst også utenlandske reisende inn til Norden, for dermed å bidra til vekst og verdiskaping innenfor reiselivet her hjemme, sier Kjos.

Norwegian med flest direkte langdistanseruter
- Dette er en gledens dag og en viktig begivenhet for Oslo Lufthavn. Det at Norwegian nå lanserer en ny langrute er helt i tråd med vår strategi, og befester vår satsing på å bli et attraktivt knutepunkt for skandinavisk luftfart. Norwegian vil med den nye ruten til Fort Lauderdale være det selskapet som har flest direkte langdistanseruter fra OSL, og vi har stor tro på at dette vil bli et attraktivt tilbud for reiselystne nordmenn, sier administrerende direktør Nic Nilsen ved Oslo lufthavn Gardermoen.

Bangkok og New York ble lansert i november i 2012. I tillegg flyr Norwegian også direkte til Dubai tre ganger i uken i vinterprogrammet.

Fort Lauderdale i Florida er Norwegians tredje langrute fra Oslo. Fort Lauderdale ligger ved kysten og er kjent som «The Gateway to Florida». Flyplassen ligger sentral plassert sør-øst i delstaten, om lag en halvtimes kjøretur nord for Miami og med populære reisemål som Orlando, Everglades og Key West i nærheten. Avstanden til kjente South Beach er for eksempel 45 kilometer. Mange som skal til Florida på cruise starter i Fort Lauderdale.

Oslo – Fort Lauderdale to ganger i uka
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Oslo Gardermoen (OSL) og Fort Lauderdale (FLL), på tirsdager og lørdager. Avgang fra OSL er klokken 15.10, med ankomst FLL klokken 19.30 lokal tid.

Avgang fra FLL er mandag og fredag klokken 21.30, med ankomst OSL klokken 12.35 neste dag. Første flygning er 30. november.

Gode videreforbindelser
I tillegg til direkterutene fra OSL, tilbyr Norwegian gode videreforbindelser i Stockholm og Arlanda til New York, Bangkok og Fort Lauderdale. Totalt har selskapet seks ukentlige avganger fra Skandinavia til disse reisemålene.

Billettene legges ut for salg i dag, mandag 15. april, kl 10. 

Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 975 54 344 eller informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf 45 45 60 12

OSLs pressetelefon: 918 15 614

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også langdistanseflygninger til USA og Asia. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 73 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en av de mest moderne flåtene i Europa.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway