Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med kraftig resultatforbedring og rekordhøy fyllingsgrad i tredje kvartal

Pressemelding   •   okt 22, 2015 07:00 CEST

Norwegian legger i dag fram et kvartalsresultat før skatt (EBT) på 1,1 milliard kroner, en kraftig forbedring fra fjoråret. Det er langdistanseoperasjonen og de internasjonale rutene som trekker opp resultatet. Aldri tidligere har fyllingsgraden vært så høy på kvartalsbasis, 91 prosent i hele rutenettet.

Resultatet før skatt ble 1,1 milliard kroner, opp fra 505 millioner kroner i samme kvartal i 2014. Fyllingsgraden i tredje kvartal var 91 prosent, opp seks prosentpoeng fra fjoråret. Til sammen 7,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i tredje kvartal, en økning på 9 prosent.På langdistanse var passasjerveksten 15 prosent sammenlignet med i fjor. Den desidert sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian på London Gatwick, hvor selskapet har baser både for kort- og langdistanse. Trafikken på de spanske basene økte også kraftig. I Norden er situasjonen stabil, men likevel med noe økning i markedsandeler.

- Vår langdistanseoperasjon og internasjonale virksomhet blir stadig viktigere, noe tallene for tredje kvartal bekrefter. Det er her vi kommer til å vokse mest fremover, noe som vil sikre selskapet større muskler i et globalt marked med sterk konkurranse. Vi ser også at virksomheten i Europa for øvrig trekker opp, mens det er stabilitet i det skandinaviske markedet. Vi ser også at det skandinaviske og europeiske rutenettet er tett knyttet opp mot langdistanserutene ved at et økende antall passasjerer benytter seg av videreforbindelser. Tredje kvartal er også kjennetegnet av viktige milepæler som lansering av spanske innenriksruter og vinterruter mellom USA og Karibia, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

I tredje kvartal vant Norwegian nye kundepriser internasjonalt, blant annet to Passenger Choice Awards i USA. Fem nye fly ble levert i løpet av tredje kvartal, to nye Dreamlinere ble bestilt og det ble inngått leasingavtaler for 12 Airbus A20neo som leveres fra og med 2016. Det er Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets Limited som eier disse flyene og skal lease dem ut for en periode på 12 år.

Se vedlagte kvartalsrapport for flere tall og detaljer.

Kontaktpersoner for pressen:
Finansdirektør Frode Foss, tel 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel 97 55 43 44

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.