Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med god trafikkvekst og høy fyllingsgrad i mai

Pressemelding   •   jun 04, 2015 08:00 CEST

Totalt fløy nærmere 2,4 millioner passasjerer med Norwegian i mai 2015, en økning på 13 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var på 84,9 prosent, opp 7,9 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i fjor. Den kraftige økningen må imidlertid ses i lys av svake trafikktall i mai i fjor.

I mai fløy 2 376 151 passasjerer med Norwegian, en økning på 272 674 passasjerer sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 19 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 8 prosent denne måneden. Fyllingsgraden var svært høy, tett på 85 prosent. Den kraftige økningen må imidlertid ses i sammenheng med svake trafikktall i mai i fjor da Parat tok ut kabinstreik. Nå er imidlertid kundene kommet tilbake, også etter pilotstreiken tidligere i år som hadde en kraftig negativ effekt på bookingene.

- Det er gledelig å se gode trafikktall, selv om veksten i mai fremstår som ekstra sterk i lys av det svake resultatet i fjor. Ser vi bort fra dette viser trafikktallene likevel at stadig flere velger Norwegian. Vi ser også positive bookingtall fremover så langt i sommer. Det skyldes ikke minst vår satsing i det europeiske markedet og god vekst i Norwegians langdistanseoperasjon, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i mai, hvorav 85,2 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 975 54344
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 916 31645

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.