Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med god passasjervekst og høy fyllingsgrad i juni

Pressemelding   •   jul 06, 2016 08:00 CEST

Totalt valgte nærmere 2,8 millioner passasjerer å fly med Norwegian denne måneden, 317 821 flere enn samme måned foregående år. Fyllingsgraden var på 90,2 prosent, opp 2,2 prosentpoeng.

Økningen i antall passasjerer er på 13 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 17 prosent denne måneden, drevet av 15 prosent kapasitetsvekst og 2 prosentpoeng høyere fyllingsgrad.


- Vi er takknemmelige for at så mange reisende velger å fly Norwegian og vi skal jobbe hardt også for å opprettholde tilliten fra kundene – også i lys av de problemene vi har hatt nå i starten av juli, noe jeg sterkt beklager overfor alle berørte. Dagens trafikktall viser en fyllingsgrad på over 90 prosent og det er god fylling jevnt over i alle markeder, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Flåtealder på 3,6 år
Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. To nye Boeing 737-800 ble levert direkte fra fabrikken i Seattle i juni. Hittil i år har selskapet mottatt 10 nye Boeing 737-800 og to nye Boeing Dreamliner 787-9. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juni, hvorav 69,8 prosent gikk på oppsatt rutetid. En rekke faktorer påvirket punktligheten for juni måned, blant annet værmessige utfordringer og flere streiker. Streiken blant franske flygeledere påvirket i betydelig grad trafikken i Europa, mens drivstoffstreiken i Norge rammet operasjonen i Skandinavia.


Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.


Kontaktperson:
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. 45 80 48 98

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube