Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med god passasjervekst og høy fyllingsgrad

Pressemelding   •   mar 06, 2014 08:05 CET

Norwegian fløy vel 1,5 millioner passasjerer i februar 2014, en økning på 22 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden øker selv med sterk kapasitetsvekst.

I februar fløy 1 527 099 passasjerer med Norwegian, en økning på 22 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 48 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 46 prosent denne måneden. Fyllingsgraden var 79,3 prosent i februar, opp ett prosentpoeng.

- Vi har økt tilbudet til kundene betydelig, med flere ruter og frekvenser. Selv med en sterk kapasitetsvekst fylles flyene, noe vi er svært godt fornøyd med. Samtidig ser vi at det er sterk konkurranse i markedet og mange billige billetter i salg. Det er bra for kundene at konkurransen virker. I Norwegian er vi beredt til å konkurrere, med stadig flere splitter nye fly i flåten og et utvidet rutetilbud til nye reisemål. Nye fly med lavere drivstofforbruk er den viktigste årsaken til at Norwegian kan holde kostnadene nede og tilby stadig flere billetter til lave priser, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

I februar fikk Norwegian levert to fabrikknye Boeing 737-800 av totalt 14 i 2014. I tillegg får selskapet fire nye 787 Dreamlinere i løpet av første halvår. Norwegians flyflåte er blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Norwegian gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i februar, hvorav 83,9 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 416 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 89 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.