Gå videre til innhold
Dreamliner crew
Dreamliner crew

Pressemelding -

Norwegian med god passasjervekst i september

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i september. Totalt valgte nesten 3,5 millioner passasjer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 9 prosent fra samme periode i fjor.

Totalt 3 446 854 passasjerer reiste med Norwegian i september, 281 823 (9 prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 32 prosent. Fyllingsgraden var 88,8 prosent for hele rutenettet og 92,4 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

Generelt er utviklingen i yield positiv, men påvirkes negativt av svensk passasjeravgift og økt gjennomsnittslengde per flygning. Ettersom inntekten per passasjerkilometer er lavere på lengre flyvninger, faller selskapets yield med økt innslag av langdistanseruter.

Norwegian ble i september utnevnt til verdens «grønneste» flyselskap på transatlantiske ruter for andre gang av det uavhengige miljøinstituttet The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

- Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst i jobbsammenheng. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter og etterspørselen er stabilt god. Igjen har det internasjonale miljøinstituttet ICCT denne måneden pekt på Norwegian som selskapet med desidert lavest utslipp over Atlanteren, noe som viser at en ny flyflåte er vinn-vinn for våre passasjerer, for miljøet og for selskapet, sier konsernsjef Bjørn Kjos. 

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i september. Punktligheten var på 80,2 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra samme periode i fjor.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner og to Boeing 737 MAX 8 denne måneden. Totalt for året får Norwegian levert 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det aller viktigste et flyselskap kan gjøre for å redusere utslippene, er å investere i ny teknologi og nye fly.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Emner


Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9500 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway