Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med god passasjervekst i mars

Pressemelding   •   apr 06, 2016 08:00 CEST

Økende etterspørsel blant både forretnings- og fritidsreisende påvirker Norwegians passasjertall positivt i mars. Totalt fløy nærmere 2,2 millioner passasjerer med Norwegian denne måneden, en økning på 27 prosent. Fyllingsgraden var på 87,9 prosent, opp 3,7 prosentpoeng.

Trafikkutviklingen for mars er god både med hensyn til vekst og fyllingsgrad, men tallene fremstår uvanlig sterke sammenlignet med fjoråret da de skandinaviske pilotene i datterselskapet Norwegian Air Norway streiket. I tillegg er tallene påvirket av at hele påsken i år falt i mars.

I mars i år fløy 2 195 037 passasjerer med Norwegian, en økning på 27 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 27 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 21 prosent denne måneden.

- Vi ser at et økende antall reisende velger Norwegian, ikke minst forretningsreisende både på innenriksrutene i Skandinavia og ellers i Europa. Stadig flere bedrifter innser at det er mulig å få flyreiser med god kvalitet til en lavere pris, og gjennomgår sin reisepolicy for å redusere kostnadene uten at det går utover kvaliteten. Videre fortsetter den gode passasjerutviklingen på langrutene, hvor vi stadig utvider tilbudet til våre kunder, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Flåtealder på 3,6 år
Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. Tre fabrikknye Boeing 737-800 ble levert direkte fra fabrikken i Seattle i mars. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Norwegian gjennomførte 99,3 prosent av de planlagte flygningene i mars, hvorav 75,6 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 97 55 43 44
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube