Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med fortsatt passasjervekst i september

Pressemelding   •   okt 04, 2013 08:00 CEST

Vel 1,9 millioner passasjerer fløy med Norwegian i september, en økning på 17 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Selskapet vokser og øker kapasiteten gjennom innfasing av fabrikknye fly, etablering av nye baser utenfor Skandinavia og lansering av nye ruter både innad i Europa og mellom Skandinavia og USA og Asia.

I september fløy 1 920 329 passasjerer med Norwegian, en økning på 272 627 passasjerer eller 17 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 33 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 30 prosent. Fyllingsgraden var 78,3 prosent, ned 1,7 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Betydelig internasjonal vekst
Trafikktallene for september er sterkt påvirket av høy kapasitetsvekst, innfasing av fabrikknye fly, etablering av nye baser utenfor Skandinavia, mange nye ruter i Europa og langdistanseruter mellom Skandinavia og USA og Asia. I tillegg er flydistansen betydelig lengre enn før.

- Det er gledelig at stadig flere velger å reise med Norwegian og at fyllingsgraden er stabilt god, selv med sterk kapasitetsvekst. Et bevisst grep når vi etablerer oss i nye markeder, er å tiltrekke oss helt nye kundegrupper gjennom å tilby enda billigere billetter. Vi vet at når kundene først har prøvd og opplevd våre nye fly og tilbud om bord, så kommer de tilbake, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i september, hvorav 89,3 prosent gikk på oppsatt rutetid - målt etter normal bransjestandard, dvs. avgangspunktlighet innenfor 15 minutter.

Av Norwegians baser var Bergen nok en gang mest punktlig med 96,1 prosent. Stavanger, Trondheim, København og Helsinki hadde alle en punktlighet på godt over 90 prosent.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 454 56 012
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 916 31 645

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 382 ruter til 121 destinasjoner. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 75 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.