Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med fortsatt god passasjervekst og fulle fly i juli

Pressemelding   •   aug 04, 2016 08:00 CEST

Norwegian-besetning. Foto: Bo Mathisen

Totalt valgte over 2,9 millioner passasjerer å fly med Norwegian denne måneden, en økning på 9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var på 94,6 prosent, opp 0,8 prosentpoeng.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 15 prosent, mens kapasitetsveksten (ASK) økte med 14 prosent denne måneden.

- Vi er veldig godt fornøyd med at så mange valgte å fly med Norwegian i juli. Tross en dårlig start på måneden som dessverre påvirket reiseplanene til altfor mange av våre kunder, viser trafikktallene at den positive passasjerutviklingen fortsetter og at fyllingsgraden er solid i alle markeder, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flygningene i juli. Punktligheten denne måneden var på 64,9 prosent og ble kraftig påvirket av flytrafikkavviklingen i Europa generelt.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. En fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner ble levert i juli. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Norwegian ble i juli kåret til «Europas beste lavprisselskap» av anerkjente SkyTrax for fjerde året på rad og «Verdens beste lavprisselskap på langruter» for andre året på rad. 

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktperson:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. 45 80 48 98

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube