Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med flere passasjerer og høyere fyllingsgrad i april

Pressemelding   •   mai 09, 2016 08:00 CEST

Boeing 787-8 Dreamliner

Økende etterspørsel blant forretningsreisende og stabilt god etterspørsel blant fritidsreisende påvirker Norwegians passasjertall i april. Totalt fløy vel 2,3 millioner passasjerer med Norwegian denne måneden, 168 000 flere enn samme måned i fjor. Fyllingsgraden var på 84,5 prosent, opp 2,1 prosentpoeng.

I april i år fløy 2 302 041 passasjerer med Norwegian, en økning på 8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 14 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 11 prosent denne måneden. Tallene er påvirket av at påsken i fjor var i april.

- Vi er godt fornøyd med at flere velger Norwegian når de skal ut og reise, og spesielt gledelig er det å ønske enda flere forretningsreisende velkommen om bord. Den positive utviklingen på innenriksruter i Norden og Europa fortsetter, og ikke minst ser vi at den stabilt gode etterspørselen på langrutene fortsetter, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Flåtealder på 3,6 år
Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. Én fabrikkny Boeing 737-800 og én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner ble levert direkte fra fabrikken i Seattle i april. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i april, hvorav 84,4 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. 45 80 48 98

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube