Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med 244 000 flere passasjerer i februar

Pressemelding   •   mar 04, 2016 08:00 CET

Produksjonsvekst, høy fyllingsgrad og god passasjervekst påvirker Norwegians trafikktall positivt i februar. Totalt reiste nærmere 1,9 millioner passasjerer med selskapet denne måneden, en økning på 15 prosent sammenlignet med i fjor. Fyllingsgraden var på 85,6 prosent, opp 0,8 prosentpoeng.

I februar fløy 1 871 396 passasjerer med Norwegian, en økning på 15 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 20 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 19 prosent.

- Vi er godt fornøyd med at stadig flere velger Norwegian, enten de skal på jobbreise eller ferie. Mye av veksten kommer internasjonalt, ikke minst på de interkontinentale rutene. I tillegg ser vi god utvikling på innenriksrutene i Spania og på rutene mellom de franske karibiske øyer og den amerikanske østkysten. I Norden er etterspørselen stabilt god, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Norwegian lanserte i februar nye ruter mellom Paris (CDG) og de amerikanske byene New York, Fort Lauderdale og Los Angeles. Dette er selskapets første ruter mellom Frankrike og USA, og har allerede blitt godt mottatt.

Norwegians første av totalt 30 nye og noe større 787-9 Dreamlinere kom inn i flåten denne måneden. Totalt fire fly av denne typen leveres direkte fra Boeing-fabrikken i år. En splitter ny Boeing 737-800 av totalt 17 i 2016 kom også inn i flåten denne måneden. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i februar, hvorav 79,5 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube