Gå videre til innhold
Norwegian med 2,1 millioner passasjerer i august

Pressemelding -

Norwegian med 2,1 millioner passasjerer i august

Norwegian hadde 2,1 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 85,2 prosent i august. Regulariteten var spesielt høy, og 99,6 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Ekstra fly og besetning ble satt inn for å bidra til at reisende skulle komme seg frem, også under krevende forhold forårsaket av stormen «Hans» og problemene i flytrafikken i Storbritannia.

– Trafikktallene for denne måneden er gode. Med høsten på fremmarsj ser vi at det fortsatt er mange som vil fly til våre populære destinasjoner, samtidig som de forretningsreisende vender tilbake etter sommeren. Høstens salgskampanje har blitt godt tatt imot, og bookingtakten for de neste månedene fortsetter å være positiv, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 2 141 613 passasjerer i august, 7 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 3 527 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 3 006 millioner setekilometer. I august hadde Norwegian i gjennomsnitt 80 fly i drift, og 99,6 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Driften ble påvirket av tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannia den 28. august, noe som førte til store forsinkelser og forårsaket hele 40 prosent av innstillingene denne måneden. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i august på 82,4 prosent. 98,0 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere, det høyeste nivået så langt i år.   

– Driften ble denne måneden påvirket av uforutsette hendelser som stormen «Hans» i Skandinavia og tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannia. Jeg er glad for at vi kunne sette opp ekstra flyvninger fra Oslo til Bergen og Trondheim for å hjelpe reisende med å nå frem, og også for at vi kunne sette inn ekstra fly og mannskaper slik at vi kunne tilby nye avganger påfølgende dag til alle passasjerene som ble berørt av utfordringene i Storbritannia, sier Karlsen.

Solid drift og positive bookingutsikter

Utsiktene for høsten fortsetter å være positive for Norwegian. Kapasiteten er justert for å møte sesongvariasjoner i etterspørselen i vinterhalvåret. Norwegian legger ut billetter for sommerprogrammet 2024 i neste uke, og flere ruter til nye reisemål vil bli sluppet i november.

– I tillegg til fortsatt godt salg av flybilletter, ikke minst til populære feriemål og på innenriksrutene våre, skjer det mye positivt i Norwegian for tiden. Samarbeidet med Strawberry vil gi større valgmuligheter for passasjerene våre. Samtidig viser tildelingen av avtalen med forsvarssektoren at Norwegian har et attraktivt tilbud. Vi er imidlertid bekymret for en mulig økning i avgiftsnivået på norske flyplasser og den negative effekten dette vil kunne ha for våre kunder, sier Karlsen.

Emner


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway