Open skies
Følg Norwegian

Norwegian legger seg i selen for celloen

Pressemelding   •   nov 10, 2011 11:19 CET

Norwegian har bedt Luftfartstilsynet vurdere spørsmålet om cello i kabinen fordi vi mener at et setebelte alene ikke er tilstrekkelig for å sikre et så tungt instrument på en betryggende måte. Hvis Luftfartstilsynet er enige med oss skal vi tilrettelegge for bedre sikring om bord. Vår erfaring har vært at det er svært sjelden noen reiser med cello, slik at dette ikke var en så betydningsfull justering av reglene for å gjøre de mer like for alle instrumenter.

Men på kundereaksjonene å bedømme virker det som om det faktisk er en god del passasjerer som reiser med celloen sin. Vi vil jo selvsagt at disse fortsatt skal  kunne fly med oss i Norwegian, og når noen til og med truer med å rømme landet hvis de ikke får fly med oss, ja da skal vi – bokstavelig talt – virkelig legge oss i selen for at det skal de fortsatt kunne gjøre. Det er nok første gangen noen har truet med å flytte fra Norge hvis de ikke får fly Norwegian og det gjør jo inntrykk.  Så inntil videre lar vi det være tillatt i henhold til gamle regler og så skal vi eventuelt justere disse når Luftfartstilsynet har gitt oss en tilbakemelding.

Sikkerheten går foran alt - også dyre musikkinstrumenter - men vi skal tilpasse bagasjereglene slik at vi kan ivareta begge hensyn. 

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (261 ruter og 100 destinasjoner per juli 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 59 fly i flåten (per juli 2011). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly og får levert 78 fly direkte fra Boeing-fabrikken fram mot 2018. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.