Open skies
Følg Norwegian

Norwegian lanserer sine første spanske halehelter

Pressemelding   •   nov 16, 2015 09:00 CET

Etter sterk vekst i Spania får de første spanske heltene plass på Norwegian sine haler. De nye heltene er Christopher Columbus og Juan Sebastián Elcano. Flyene vil ha base i den franske Karibia i vinter.

Norwegian ønsker i dag nye halehelter velkommen. De første spanske haleheltene er et resultat av at selskapet opplever sterk vekst i internasjonalt og i Spania.

«Det er en glede å ønske tre nye halehelter velkommen. Spania er et raskt voksende marked for Norwegian, også i form av innenriksruter. Det er derfor helt naturlig at vi nå får våre første spanske helter på flyhalene,» sier kommersiell direktør, Thomas Ramdahl.

Norwegian sine halehelter er mennesker som har utfordret normer og inspirert andre. Eksempler på Norwegian sine helter er den norske oppdageren Roald Amundsen, den svenske skuespilleren Greta Garbo, den danske forfatteren Karen Blixen, og den finske aktivisten Minna Canth.

Christopher Columbus sitt opphave er ukjent. Han er kjent som den som oppdaget Amerika i 1492, da han forsøkte å finne den vestlige sjøveien fra Europa til India. Columbus var ikke den første europeer som krysset Atlanterhavet og vendte hjem til Europa, men det var hans reiser som fikk betydning og som innledet europeernes kolonialisering av Amerika. Columbus var også den første europeeren til å sette fot på både Guadeloupe og Martinique, der flyene vil være basert.

Juan Sebastián Elcano var en del av mannskapet som reiste på historiens første jordomseiling, ledet av den portugisiske navigatøren Ferdinand Magellan. Av et mannskap på 241 menn som satte seil i 1519 kom bare 17 tilbake til Spania tre år senere. Etter at Megallan mistet livet på Filippinene tok Elcano over roret, og som kaptein førte han mannskapet til reisens mål, nemlig Krydderøyene.

I tillegg til de to spanske halehelte vil den danske oppfinneren, Jacob Ellehammer, også pryde en ny hale.

Pressekontakter:
Kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss, tonje.naess@norwegian.com, 408 44 647. 

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.