Gå videre til innhold

Pressemelding -

Norwegian lanserer nytt fordelsprogram for alle

Norwegian lanserer i dag et helt nytt fordelsprogram som vil komme både privatreisende og forretningsreisende til gode i alle de tre skandinaviske landene. Fordelsprogrammet gir alle reisende mulighet til å samle CashPoints, opptil 10 prosent på Fullflexbilletter.

Norwegian Reward er navnet på fordelsprogrammet som lanseres i dag, 18. november i Norge, Sverige og Danmark. Som reisende får man hele 10 prosent CashPoints på Fullflexbilletter og 2 prosent CashPoints på Lavprisbilletter.1 CashPoint tilsvarer 1 norsk krone.

De reisende kan nå tjene opp CashPoints fra første reise og bruke dem som hel- eller delbetaling på nye flyreiser, bagasje eller setevalg. Poengene kan brukes når man vil, og man trenger ikke å spare opp et visst antall poeng før de benyttes.

-Viktig å lytte til kundene

-Fordelsprogrammet er et ledd i vårt kontinuerlige arbeid for å gi kundene våre et stadig bedre tilbud. Vi vet at våre kunder setter pris på våre lave priser, stadig nye og utvidede ruter, nye fly og nye seter med bedre beinplass. Dette fordelsprogrammet er en ytterligere bekreftelse på at vi lytter til kundene og gir et godt og enkelt tilbud til samtlige kundegrupper, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

My Reward og Corporate Reward

My Reward er for enkeltpersoner - både på privatreiser og forretningsreiser. Medlemskap i fordelsprogrammet vil ikke være tilknyttet et spesifikt kort. Kundene tegner et elektronisk medlemskap uten et fysisk kort, og kan selv velge å betale med det betalingskortet de vil.

My Reward vil i Danmark og Sverige gjelde både for innlands- og utenlandsreiser. I Norge er det bestemt av myndighetene at opptjening av poeng ikke er tillatt innenlands slik at poengene her tjenes opp på utenlandsreiser.

Corporate Reward er en elektronisk bedriftsavtale, der det er bedriften som enhet som opptjener poeng.

De to programmene My Reward og Corporate Reward kan kombineres - slik at både bedriften og de ansatte kan tjene opp poeng på den samme reisen.

Kontaktpersoner:

Kommersiell direktør Daniel Skjeldam, tlf 907 42073

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 489 9 44 40

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway