Open skies
Følg Norwegian

Norwegian lanserer nye direkteruter mellom Italia og USA – etablerer langdistansebase i Roma

Pressemelding   •   mai 31, 2017 11:10 CEST

Norwegians internasjonale satsning fortsetter med lansering av nye interkontinentale direkteruter mellom Roma og tre amerikanske storbyer. Selskapet etablerer også en base i Roma for den nye langdistanseoperasjonen.

I dag lanserte Norwegian nye langdistanseruter fra Roma til tre destinasjoner i USA; New York (Newark), Los Angeles (LAX) og San Francisco (Oakland), med oppstart i november 2017.

- Lanseringen av direkteruter mellom Italia og USA er en ny milepæl for Norwegian. Roma er en av verdens mest populære turistattraksjoner og er et ettertraktet reisemål for mange amerikanere. Samtidig er dette en gylden mulighet for italienere å fly rimelig til USA i våre komfortable og splitter nye fly. Enda flere ruter mellom kontinentene bidrar til økt verdiskapning og flere arbeidsplasser både i Europa og USA, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Fra lokalt til globalt selskap
Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet interkontinentale ruter økt og den globale strategien er i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i fjor åpnet selskapet ruter mellom Paris og USA, samt mellom Barcelona og USA. Tidligere i år lanserte Norwegian også ruter mellom London og Singapore. Norwegian tilbyr i dag flere ruter mellom Europa og USA enn noe annet europeisk flyselskap.

Lanserer base i Roma
I dag har Norwegian rundt 70 medarbeidere i Roma som betjener rutene i Europa. Med lanseringen av USA-rutene vil Norwegian rekruttere ytterligere 200 medarbeidere i løpet av det neste året som vil betjene rutene mellom Roma og USA. I dag har Norwegian flere internasjonale baser – både i USA, Europa og Asia. Norwegian tilbyr nå flygninger til 11 destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Hartford, Providence, Seattle og Denver.

Klikk her for mer info.

Kontakt for pressen:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen: tlf. 45 45 60 12

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube