Gå videre til innhold
Norwegian lanserer ny direkterute til Istanbul  

Pressemelding -

Norwegian lanserer ny direkterute til Istanbul  

Norwegian fortsetter å utvide rutenettet og fra våren neste år flyr selskapet direkte mellom Oslo til Istanbul. 

Norwegian lanserte nylig 40 nye ruter til destinasjoner i Europa, og i dag slippes ytterligere én nyhet. Fra april neste år vil det være to avganger i uken mellom Oslo og Istanbul.

– Vi fortsetter å utvide rutenettet med spennende destinasjoner, og vi vet at Istanbul er et ettertraktet turistmål fordi byen er rik på både kultur og historie. Vi ser frem til å ønske kundene velkommen om bord, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.  

Med Istanbul i ruteprogrammet har Norwegian totalt 10 nye ruter fra Norge neste år, syv av disse fra Oslo. Totalt vil Norwegian fly mer enn 330 ruter til over 120 destinasjoner neste sommersesong. 

– Vi legger straks bak oss ett av de beste årene i selskapets historie, og vi er i toppsjiktet når det gjelder punktlighet i Europa. Norwegian er godt posisjonert i markedet med et attraktivt rutetilbud, en moderne flyflåte og har høy tillit blant de reisende, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian. 

Flyturen til Istanbul ligger på vel fire timer, og byen som forbinder øst med vest, er en skattkiste av spennende severdigheter; Den Blå moskeen og Hagia Sofia, Topkapi-palasset og Grand Bazaar er noen av dem. Istanbul er en by man kan oppleve både til fots og via sjøveien. Også utenfor byen er det mange spennende attraksjoner, som for eksempel i regionen Kappadokia, eller man kan ta et cruise til Bosporosstredet. Sammenlignet med vestlige storbyer er prisnivået å regne som rimelig. 

For fotballfans er det muligheter til å heie frem Besiktas, Galatasaray og Fenerbahce.  

Søk og bestill billetter her

I 2011-2016 fløy Norwegian mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Istanbul Sabiha Gökçen International Airport som en del av midtsommerprogrammet. Ruten selskapet nå åpner flys til Istanbul International Airport.  

Ruten starter 14. april 2024 og det vil være to ukentlige avganger på onsdag og søndag.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway