Gå videre til innhold

Pressemelding -

Norwegian lanserer innsjekk på Oslo S

Norwegian gjør det lettere for de reisende i julerushet. I morgen torsdag 17. desember åpner Norwegian som første flyselskap nye innsjekkingsautomater på Oslo S. Dermed kan de mange flytogpassasjerene reise ferdig innsjekket til Gardermoen.

Som første flyselskap åpner Norwegian 17. desember to nye innsjekkingsautomater i flytogterminalen på Oslo S. I januar økes kapasiteten ytterligere på Oslo S, og til sommeren får Drammen stasjon samme mulighet til enkel og effektiv innsjekk.

- Vi ønsker å gjøre reisen så enkel og bekvem som mulig for passasjerene, og unngå julerushet på flyplassen. Hver gang det kommer et flytog til Gardermoen vet vi at det oppstår køer ved automatene. Ved at vi nå åpner for innsjekk allerede på flytoget vil mange komme ferdig innsjekket til Gardermoen og kan gå rett til bagasjeinnleveringen, sier sjef for stasjon i Norwegian, Bjørn Erik Barman-Jenssen.

- Passasjerne kan sjekke inn på Oslo S inntil en time før flyavgang. I dag må man møte senest en halv time før flyet går for å levere bagasje. Det er dermed de samme tidene som gjelder i forhold til ankomsttid på flyplassen, men den store fordelen for passasjerene er at de kan gjøre unna innsjekkingen med en gang de kommer på flytogterminalen, sier Barman-Jenssen.

- Vi er opptatt av at de reisende skal kunne bruke ventetiden til noe fornuftig, og dette tiltaket tror jeg folk vil sette stor pris på. Det er nok et eksempel på at flyreisen kan begynne med Flytoget, sier administrerende direktør Linda Bernander Silseth i Flytoget.

Konkurranse om raskeste
For å markere åpningen arrangerer Norwegian en konkurranse for de flyreisende på Oslo S, der den som raskest sjekker inn vinner en reise for to til en valgfri destinasjon i Europa. Konkurransen finner sted på flytogterminalen på Oslo S 17. desember i tiden 08:00 til 10:00.

Kontaktperson:
Sjef stasjon Bjørn Erik Barman-Jenssen, tlf 47463369

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway