Gå videre til innhold
I høst åpner Norwegian en ny direkterute mellom Tromsø og København.
I høst åpner Norwegian en ny direkterute mellom Tromsø og København.

Pressemelding -

Norwegian lanserer direkterute mellom Tromsø og København

Norwegian fortsetter å utvikle rutenettet fra Norge med flere destinasjoner og avganger. I høst lanseres en ny direkterute fra Tromsø til København som vil gjøre det enda enklere for tromsøværinger å reise til København og oppdage Danmark. Samtidig er Tromsø et populært reisemål for danske turister som flokker til Nord-Norge i vinteralvåret for å oppleve nordlyset.

Den nye direkteruten starter opp 26. oktober og vil frakte passasjerer direkte fra Tromsø til København på bare litt over to og en halv timer. Den danske hovedstaden fortsetter å toppe listen over nordmenns mest elskete reisemål og er også et populært utgangspunkt for å oppdage vakre omgivelser og kulturopplevelser på Sjælland. Omvendt er Tromsø blant danskenes nordiske favorittreisemål og et populært utgangspunkt for å oppleve nordlys og arktisk vinter. Ruten er dermed et tilskudd for å få flere turister nordover fra kontinentet i vinterhalvåret. Direkteruten mellom London og Tromsø på vinteren er allerede en suksess.

– Det er gledelig å kunne tilby direktefly mellom Tromsø og København. Den danske hovedstaden er et av de mest populære reisemålene fra Norge. Samtidig er Tromsø en favoritt blant danske turister. Den nye ruten er et etterspurt tilskudd til våre eksisterende forbindelser fra Tromsø og vil i kombinasjon med Norwegians mange direkteflyvninger fra København gjøre det enkelere og raskere for reisende fra Tromsø å utforske nye reisemål på tvers av vårt rutenettverk i hele Europa, sier Magnus Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Om Tromsø-København:

Fra og med 26. oktober tilbyr Norwegian to avganger i uken mellom Tromsø og København, på torsdager og søndager. Dette er i utgangspunktet en vinterrute som flys fra slutten av oktober til slutten av mars, men den kan komme til å bli forlenget. Billetter er tilgjengelig på www.norwegian.com.

Fra Tromsø flyr Norwegian i sommer til mer enn 90 destinasjoner i Norge, Norden og Europa. I tillegg til den nye direkteruten til København flyr Norwegian direkte til Alta, Bergen, Kirkenes, Svalbard og Oslo i sommerhalvåret.

Via København flyr Norwegian direkte til 60 destinasjoner i hele Europa, deriblant videre til Bornholm og Aalborg i Danmark og til populære reisemål som London, Alicante, Malaga og Palma, men også til mer eksotiske destinasjoner som Marrakech og Tel Aviv.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway