Gå videre til innhold
Bari i Sør-Italia er en av mange nye reisemål hos Norwegian
Bari i Sør-Italia er en av mange nye reisemål hos Norwegian

Pressemelding -

Norwegian – Lanserer 13 nye ruter fra Norge og øker antall avganger til populære destinasjoner for sommeren 2023

I 20 år har Norwegian ønsket kunder velkommen om bord, og neste sommer blir intet unntak. Med lansering av 13 nye ruter fra Norge vil Norwegian samlet tilby kundene 300 ruter til 114 destinasjoner på tvers av hele rutenettverket neste sommersesong. Norwegian øker også antall avganger til de mest populære destinasjonene.

–Vi er glade for å lansere 13 spennende rutenyheter. Med flere ruter og hyppigere avganger er vi nå godt forberedt på en økning i etterspørselen etter Norwegian-billetter for den kommende sommersesongen. Vi ser frem til å ønske kundene velkommen om bord på vei til spennende reisemål, sier Magnus Maursund, konserndirektør for nettverk, prising og planlegging i Norwegian.

Av de 13 nye rutene Norwegian lanserer er det kun ruten til Tenerife som selskapet tidligere har fløyet, og som fra før er en av vinterrutene. De nye destinasjonene går fra Oslo lufthavn Gardermoen til Sofia i Bulgaria, Bucuresti i Romania, Alanya/Gazipasa i Tyrkia, Porto i Portugal, Thessaloniki i Hellas, Bari, Milano/Bergamo og Bologna i Italia og Skopje i Nord-Makedonia. Fra Bergen blir det også en splitter ny direkterute til Milano/Bergamo i Italia.

7. oktober kunngjorde selskapet to nye direkteruter fra Haugesund som går til Malaga og Alicante.

Norwegian øker samtidig kraftig i antall avganger til de mest populære destinasjonene i Europa.

Fra Oslo til Alicante og Malaga tilbyr selskapet i fortsettelsen opptil tre daglige avganger i den mest hektiske sommerperioden. Til Billund, som er populært for besøk til Legoland og de nærliggende barnevennlige feriestedene i Danmark, blir det også flere avganger. I tillegg blir det flere avganger til blant annet Madrid, Barcelona og Manchester.

Fra Bergen øker selskapet kapasiteten til Paris og Malaga, fra Stavanger til Alicante og Barcelona samt fra Trondheim til Malaga.

Nye ruter:

Fra Oslo lufthavn Gardermoen

 • Tenerife, to ukentlige avganger fra 28. mars, fra vinterrute til helårsrute*.
 • Sofia, to ukentlige avganger fra 24. juni, helårsrute.
 • Milano/Bergamo, to ukentlige avganger fra 22. juni, helårsrute.
 • Bucuresti, to ukentlige avganger fra 23. juni, helårsrute.
 • Alanya/Gazipasa, tre avganger i uken i fellesferien, ellers to ukentlige avganger fra 6. mai, sommerprogrammet*.
 • Porto, to ukentlige avganger fra 23. juni, sommerprogrammet.
 • Bologna, to ukentlige avganger, fra 22. juni, sommerprogrammet.
 • Thessaloníki, to ukentlige avganger fra 24. juni, kun høysesong*.
 • Bari, to ukentlige avganger fra 22. juni, kun høysesong.
 • Skopje, to ukentlige avganger fra 23. juni, kun høysesong.

Fra Bergen lufthavn Flesland

 • Milano/Bergamo, to ukentlige avganger fra 30. april, inngår i sommerprogrammet.

Fra Haugesund lufthavn Karmøy. Disse rutene ble lansert 7. oktober

 • Malaga, to ukentlige avganger fra 3. april, sommerprogrammet.
 • Alicante, to ukentlige avganger fra 1 april, helårsrute.

Nye ruter og økt frekvens kommer også nordiske naboer til gode. Selskapet lanserte i dag 10 nye ruter fra Danmark. Totalt øker Norwegian med over 1,5 millioner seter for den kommende sommersesongen på tvers av markeder.

*Norwegians sommerprogram går fra slutten av april til slutten av oktober. I sommerens høysesong øker antall ruter. Når sommersesongen avsluttes, starter vinterprogrammet som går fra slutten av oktober til slutten av april.

Emner


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway