Open skies
Følg Norwegian

Norwegian kåret til Sveriges beste flyselskap

Pressemelding   •   des 10, 2012 11:02 CET

Norwegian er kåret til det beste flyselskapet for både innenriks- og utenriksflygninger i Sverige. Det viser en fersk måling fra Svenskt kvalitetsindex som publiseres mandag. 

I en måling Svenskt kvalitetsindex har gjort på persontransport, havner Norwegian for første gang på topp som både beste innenriks- og utenriksflyselskap. I kategorien utenriksflyselskap, får Norwegian 71,9 poeng av 100 mulige og er dermed det beste selskapet for utenlandsreiser. På de neste plassene følger SAS med 68 poeng og Ryanair med 52,5 poeng.

Det er første gang Norwegian er med i kåringen om beste innenriksflyselskap, men går allerede rett til topps på første forsøk. Her scorer Norwegian 71,7 poeng, etterfulgt av Sverigeflyg med 71,2 poeng og SAS med 65 poeng.

-  Norwegian har de siste årene vokst kraftig. Kundene er fornøyde med så vel innenriksreiser som utenriksreiser, og Norwegian scorer høyest i målingene. Kundene synes man får mye mer valuta for pengene hos Norwegian enn SAS og Ryanair, skriver Svenskt kvalitetsindex.

Dette er Svenskt kvalitetsindex
Svenskt kvalitetsindex har foretatt vel 2500 telefonintervjuer i perioden 27. september til 13. november 2012. Respondentene blir bedt om å karaktersette selskapene innenfor flere kategorier på en skala fra 0-100. Svenskt kvalitetsindex har siden 1998 gjennomført målinger av kundetilfredshet, kvalitetsutvikling og medarbeiderstudier i privat og offentlig sektor. Blant parameterne som måles er image, forventninger, produktkvalitet, servicekvalitet, pris og lojalitet.

Kontakt for pressen:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816 

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa (330 ruter til 120 destinasjoner pr oktober 2012), samt Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også med langdistanseflygninger til USA og Asia. Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 68 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,9 år (per oktober 2012).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har totalt 280 fly på ordre. 

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.