Gå videre til innhold
Senior cabin crew, Anders Kyhl (t.h.) og kommunikasjonssjef for Norwegian i Norden, Andreas Hjørnholm (t.v.) mottok prisen på vegne av Norwegian. Foto: Michael Stub.
Senior cabin crew, Anders Kyhl (t.h.) og kommunikasjonssjef for Norwegian i Norden, Andreas Hjørnholm (t.v.) mottok prisen på vegne av Norwegian. Foto: Michael Stub.

Pressemelding -

Norwegian kåret til Europas beste flyselskap under Danish Travel Awards

Danskene har kåret Norwegian til det beste flyselskapet i Europa under Danish Travel Awards. Prisen ble overrakt i København denne uken, og er den viktigste og mest prestisjefylte kåringen av sitt slag i Danmark.

– Vi er veldig glade og stolte over å ha vunnet prisen som det beste flyselskapet i Europa i Danmark. Denne prisen går først og fremst til alle i Norwegian som hver eneste dag gleder seg til å ønske våre passasjerer velkommen om bord og yter profesjonell og hyggelig service for å skape gode reiseopplevelser. Våre flyvende kolleger er Norwegians ansikt utad og uten deres dedikasjon og gode humør ville vi ikke ha blitt tildelt denne anerkjennelsen, sier Christoffer Sundby, EVP for Salg, Marketing og Kundeservice i Norwegian.

Kåringen er basert på en spørreundersøkelse blant dansker og er utført av analyseinstituttet Epinion.

I løpet av 2022, som for øvrig har vært et krevende år for luftfarten, har selskapet gjennomført nesten 100 prosent av alle planlagte avganger.

Norwegian var utover nominasjonen for det beste flyselskapet i Europa også nominert i kategorien det beste innenriksflyselskapet. I sistnevnte klasse kom Norwegian på andre plass.

Om Danish Travel Awards

Under Danish Travel Awards 2022 ble det delt ut priser i 20 kategorier, og utmerkelsene er gitt med bakgrunn i en opinionsundersøkelse blant dansker utført av analyseinstituttet Epinion. Arrangør er Travelmedia Nordic, som blant annet står bak check-in.dk og standby.dk. Utover prisene for luftfarten deles det også ut priser til for eksempel den beste hotellkjeden og beste cruiserederi.

Danish Travel Awards

Emner


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway