Open skies
Følg Norwegian

Norwegian inngår nye avtaler om bakketjenester på flere flyplasser

Pressemelding   •   jan 05, 2015 12:00 CET

Norwegian inngår nye avtaler om bakketjenester på flere flyplasser i Skandinavia fra 1. april. Selskapet Menzies Aviation, som Norwegian allerede har et utstrakt samarbeid med, skal levere alle bakketjenester på Oslo lufthavn (OSL) og København lufthavn (CPH).

Norwegian har nylig gjennomført en større anbudsrunde for levering av bakketjenester i Norden. Bakketjenester (handling) innebærer blant annet innsjekking av passasjerer, bagasjehåndtering og tjenester i tilknytning til flyet mens det står parkert på flyplassen. Selskapet Menzies Aviation, som Norwegian allerede benytter på en rekke flyplasser i Europa og USA, har fått hele kontrakten på OSL og CPH.

Anbudsrunden har resultert i følgende nye avtaler fra 1. april:

Norge:
Menzies Aviation blir Norwegians nye samarbeidspartner på OSL. Aviator har fått kontraktene på de øvrige flyplassene i Norge med unntak av Alta, Kirkenes og Evenes, hvor samarbeidet med SGH fortsetter.

Danmark:
Menzies Aviation blir Norwegians nye samarbeidspartner på CPH.

Sverige:
Swedavia, som allerede i dag på mindre flyplasser i Sverige leverer tjenester i tilknytning til flyet mens det står parkert på flyplassen, tar også over Norwegians passasjerhåndtering på disse flyplassene (Kiruna, Luleå, Umeå og Visby). I Gøteborg fortsetter Norwegian samarbeidet med Menzies Aviation, mens samarbeidet med Aviator fortsetter i Stockholm og Malmø.

Kontakt for pressen:
Stasjonsdirektør Bjørn Erik Barman-Jenssen, tel. 474 63 369

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 421 ruter til 129 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 102 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.