Open skies
Følg Norwegian

Norwegian inngår charteravtaler i USA for første gang

Pressemelding   •   jul 13, 2016 18:02 CEST

Norwegian har for første gang inngått charteravtaler i USA. Selskapet skal fly reisende for Apple Vacations og Funjet Vacations fra USA til Karibia og Mexico. Charterkontrakten har en verdi på 120 millioner kroner.

Norwegian vil stasjonere tre Boeing 737-800 i Milwaukee, Wisconsin og Chicago/Rockford, Illinois og fly til destinasjoner i Mexico, Jamaica og den Dominikanske Republikk fra desember 2016. Kontraktene, som har en verdi på 120 millioner kroner, betyr at Norwegian vil operere mer enn 600 charterflygninger fra desember i år til april neste år. Norwegian vil dermed få utnyttet flyene mer effektivt når det er lavsesong i Europa.

I fjor åpnet Norwegian for første gang ordinære ruter mellom USAs østkyst og Martinique og Guadeloupe i vinterhalvåret med fly som ellers i året flyr på det europeiske rutenettet. Nå utvides denne satsingen til også å omfatte chartermarkedet.

- Vi er svært tilfreds med å utvide charteroperasjonen vår også til USA. Dette er en ny milepæl for Norwegian og vi ser frem til å ønske enda flere amerikanere velkommen om bord våre nye fly med gratis WiFi, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

Kontakt for pressen:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian har blitt kåret verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter både i 2015 og 2016 av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube