Gå videre til innhold
Norwegian inngår avtale om to nye Dreamlinere

Pressemelding -

Norwegian inngår avtale om to nye Dreamlinere

Norwegian har inngått avtale om å lease ytterligere to langdistansefly av typen Boeing 787-8 Dreamliner. Selskapet har tidligere inngått avtaler om å kjøpe tre og lease tre fly av samme type, slik at Norwegian nå har sikret leveranse av til sammen åtte fly. Dreamliner er et fly for fremtiden, med høy passasjerkomfort, lave driftsutgifter og reduserte utslipp.

Den nye avtalen er inngått med ILFC (International Lease Finance Corporation) som Norwegian også har leasingavtaler med fra før. Den nye avtalen gjelder fly som begge leveres tidlig i 2014. Avtaleperioden er 12 år.

Norwegian har per dags dato inngått kjøpsavtale for tre Boeing 787-8 Dreamlinere, samt leaseavtaler av til sammen fem fly. Tre av flyene leveres i løpet av 2013, fire fly i 2014 og ett i begynnelsen av 2015.

Kostnadseffektiv og miljøvennlig

- Norwegian kommer til å ha en flåte bestående av de mest effektive og moderne langdistanseflyene i markedet, noe som også er et sterkt konkurransefortrinn spesielt når drivstoffprisene er høye, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Dreamlineren vil redusere selskapets kostnader betydelig og vil gi oss muligheten til å tilby reiser til meget gode priser. Ikke minst er Dreamliner det mest miljøvennlige alternativet som er mulig å anskaffe, med 20 prosent mindre utslipp enn sammenlignbare flytyper, sier Kjos.

I likhet med dagens flytilbud vil Norwegian tilby billige og direkte langdistanseruter der man unngår dyre og tidkrevende mellomlandinger. Dreamlineren har en størrelse som passer perfekt til skandinaviske forhold. Kombinert med lengre rekkevidde og betydelig lavere driftskostnader åpnes det for mange nye direkteruter til andre kontinenter.

Fakta om Dreamlineren

Dreamlineren har i tillegg til driftsfordeler en rekke nyvinninger som kommer passasjerene til gode. Høyere innvendig lufttrykk gjør at kabinmiljøet blir mer likt det på bakkenivå, noe som reduserer typiske «jet-lag» symptomer som hodepine og muskelsmerter. Luftfuktigheten vil også være høyere, noe som reduserer plager med tørre øyne og tørr hud. Flyet er konstruert slik at turbulens merkes mindre, samt at flyet har 65 prosent større passasjervinduer enn dagens flytyper. Flyet kommer med Dreamliner-interiøret som passasjerene allerede har glede av på mange av Norwegians nyeste 737-800.

Kontakt:

Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Flåtesjef Tore Jenssen, tlf 907 84 475

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per februar 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 62 fly i flåten (per februar 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway