Gå videre til innhold
Norwegian fortsetter den planlagte utvidelsen av flyflåten.
Norwegian fortsetter den planlagte utvidelsen av flyflåten.

Pressemelding -

Norwegian inngår avtale om leasing av to Boeing 737 MAX 8

Norwegian fortsetter den planlagte utvidelsen av flyflåten, og selskapet kunngjør nå en leasing avtale på to Boeing 737 MAX 8.  

– Avtalen er viktig i arbeidet vi gjør med å bygge en moderne og effektiv flyflåte for fremtiden. Fleksibiliteten «power-by-the-hour»-avtalene gir, gjør det enklere for oss å justere for sesongvariasjon og etterspørsel, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Overlevering av flyene er nært forestående, og bidrar til at Norwegian kan gjennomføre det planlagte ruteprogrammet for sommeren 2022 med om lag 270 ruter i Europa. 

Flyene har begge en leasing periode på ni år, og i avtalen inngår «power-by-the-hour» for IATAs vintersesong i 2021/2022 og 2022/2023. En «power-by-the-hour-avtale betyr at flyselskapet bare vil betale for flyene når disse er i bruk. Dette gir selskapet god fleksibilitet til å håndtere kapasiteten også gjennom lavsesongen. Avtalen gir videre Norwegian mulighet til å kunne erstatte 737 MAX 8-flyene med moderne kortdistansefly fra Airbus. Flyene vil leases fra et vel ansett selskap som har hatt et langvarig samarbeid med Norwegian.

Avtalen støtter opp om Norwegians mål om å tilby kundene så miljøvennlige flyreiser som mulig.

Emner


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway