Gå videre til innhold

Pressemelding -

​Norwegian innfører krav om bruk av munnbind

Norwegian innfører obligatorisk bruk av munnbind om bord alle flygninger fra onsdag 17. juni. Dette er i tråd med anbefalingene fra europeiske luftfartsmyndigheter (EASA). Det er kundenes eget ansvar å besørge eget munnbind til hele reisen. Helsen og sikkerheten til våre kunder og kolleger er alltid vår viktigste prioritet. Før avreise vil Norwegian informere kundene om hvilke retningslinjer som gjelder.

Trygg reise med Norwegian
* Munnbind bidrar til å gjøre reisen tryggere, både for den som bruker det og medpassasjerer.


* Passasjerer blir bedt om å holde avstand under om bord- og avstigning.

* Håndbagasje plasseres under setet foran for å hindre kødannelse i kabinen. Håndbagasje som er for stor til å plasseres under setet må sjekkes inn på forhånd.

* Passasjerer blir spredt rundt i kabinen og midtsetene er de siste som blir tatt i bruk. Passasjerer som reiser sammen, vil likevel bli plassert ved siden av hverandre.

* Vi har ingen servering om bord for å minske kontakten mellom reisende og våre ansatte.

* Vi desinfiserer flyene våre grundig i henhold til strenge retningslinjer, og vi har et ekstra fokus på kontaktpunkter om bord. Dermed minimeres risikoen for både passasjerer og kabinpersonale.

* Alle våre fly er i tillegg utstyrt med avansert luftfiltrering som fjerner så godt som alle mikropartikler i luften, også bakterier og virus. Samme teknologi brukes i sykehusenes operasjonssaler. All luften i kabinen renses hvert tredje til fjerde minutt, slik at våre kunder kan føle seg trygge på at luften om bord er ren når de reiser med våre fly

Undersøkelser viser at risikoen for å bli smittet om bord på fly er svært liten. Skulle det oppstå mistanke om smitte om bord på et av våre fly, har vi rutiner for og utstyr til å håndtere dette.

Emner


Historien om Norwegian begynte for over 27 år siden. Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Norwegian har blitt en sentral aktør i internasjonal luftfart. Først med kortdistanseruter i Europa og senere med langdistanseruter til og fra USA, Asia og Sør-Amerika. Norwegian har i dag en moderne og drivstoffeffektiv flåte bestående av Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og fem år på rad har passasjerene stemt frem Norwegian som verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter. I tillegg er Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for selskapets produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway