Gå videre til innhold
Norwegian har mottatt den første Dreamlineren

Pressemelding -

Norwegian har mottatt den første Dreamlineren

Norwegians aller første 787 Dreamliner er nå levert. – Dette er en stor milepæl i Norwegians historie og jeg ser frem til å ønske våre passasjerer velkommen om bord i et splitter nytt fly. Dette er også et viktig steg på veien mot å befeste vår posisjon i markedet og sikre konkurransekraft i fremtiden, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

I dag kunne Norwegian endelig motta den første 787 Dreamliner. Flyet skal brukes på Norwegians langdistanseruter mellom Skandinavia og USA og Asia.

- Dette er et viktig steg på veien mot å befeste vår posisjon i markedet og sikre konkurransekraft i fremtiden. Våre passasjerer og ikke minst vi i Norwegian har sett frem til dette i lang tid. Jeg er overbevist om at kundene våre vil sette stor pris på dette splitter nye flyet. Vårt mål er også å ha den mest miljøvennlige og kostnadseffektive flåten, noe Dreamlineren i aller høyeste grad vil bidra til, sier Bjørn Kjos.

- Dette er en fantastisk milepæl for Norwegian, som er bransjeledende i sitt marked. Norwegian vil få et betydelig konkurransefortrinn ved å benytte dette flyet på sine langdistanseruter, sier konsernsjef Ray Conner i Boeing Commercial Airplanes.

Norwegian vil lease selskapets første 787 Dreamliner fra et av verdens ledende leasingselskap, The International Lease Finance Corporation (ILFC).

- Vi er stolte over å ha levert ILFCs første Boeing 787 Dreamliner til Norwegian, som er vår lanseringskunde for denne flytypen, sier ILFCs administrerende direktør Henri Courpron.

Dreamlineren har mange fordeler som passasjerene vil få glede av. Det innvendige lufttrykket gjør at kabinmiljøet blir mer likt det på bakkenivå, noe som reduserer typiske «jetlag»-symptomer som hodepine og muskelsmerter. Flyet er produsert av lette komposittmaterialer og bruker 20 prosent mindre drivstoff enn fly av tilsvarende størrelse i dag.

Norwegian har åtte 787 Dreamlinere i bestilling. Selskapet vil bruke Dreamlineren på langdistanserutene mellom Skandinavia og USA og Asia.

Klikk her for å se byggeprosessen til Norwegians første Dreamliner.

Flyet er beregnet å lande på Oslo lufthavn Gardermoen søndag formiddag. Følg med på www.flightradar24.com for oppdatert ankomstinformasjon.

Kontaktpersoner:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 6012

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 382 ruter til 121 destinasjoner. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 75 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway